Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del ple ordinari de dijous 17 juny de 2021

Imatge de la notícia
17/06/2021

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó Massó, va intervenir abans de la sessió plenària per exposar l’informe que recull les consultes i les queixes tramitades a Manresa durant el 2020. Ja en el ple, es va informar que s’inicien els tràmits per canviar de manera oficial el nom del carrer Alfons XII pel de passeig de la República i també del darrer informe del Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica, que es va donar per tancat amb una aportació de més de 6 milions d’euros. Durant la sessió, es va aprovar la creació del nou cicle de Serigrafia a l’Escola d’Arts de Manresa, la modificació del contracte del bus urbà per ampliar l’horari d’estiu, l’adhesió de Manresa a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública i la sol·licitud per al reconeixement de Manresa com a municipi candidat a formar part del programa de Comerç Just, entre altres iniciatives.

 

El ple ordinari del mes de juny, celebrat ahir dijous al Saló de Sessions, es va iniciar amb la intervenció del Síndic de Greuges, Rafael Ribó Massó, que va ser a Manresa per exposar l’informe que recull les consultes i les queixes tramitades a Manresa durant el 2020 (podeu veure el document en aquest enllaç), en una visita que s’inscriu en el conveni de col·laboració signat l’octubre de 2017 entre el Síndic de Greuges de Catalunya i l’Ajuntament de Manresa.

 

Tot seguit, es va iniciar la sessió amb les qüestions de presidència, en les quals s’informa d’informes econòmics i de les resolucions que l’alcalde signa des de l’anterior ple. Així, en aquest apartat, es va donar compte de l’informe d’intervenció d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera; de l’informe trimestral del Pla d’Ajust; de l’informe d’Auditoria del Registre Comptable de Factures del 2020; i del darrer informe del Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, que per acord dels grups municipals es va donar per tancat, amb una aportació de més de 6 milions d’euros (vegeu més informació aquí).

 

També es va informar de l’inici dels tràmits per canviar de manera oficial el nom del carrer Alfons XII pel de passeig de la República (vegeu més informació aquí) i de la personació de l’Ajuntament de Manresa com a acusació popular en la causa oberta pel feminicidi ocorregut el 14 d’abril d’enguany a la ciutat i en la causa oberta per delicte d’odi, referent a l’agressió que es va produir a la plaça Onze de Setembre el 2018.

 

Encara en les qüestions de presidència, es va informar de dues modificacions de crèdit. La primera constava de tres parts: d’una subvenció de 217.593,18 euros que s’ha rebut de la Diputació de Barcelona, dins el Pla de Crèdit Local, per amortitzar anticipadament préstecs d’obres del 2021; d’una segona subvenció de 136.015,49 euros també de la Diputació de Barcelona, dins del Pla de Xoc d’equipaments, per fer inversions als centres educatius; i d’una partida d’11.175 euros per donar suport al teixit comercial. Dins la segona, es va informar de 28,54 euros que faltaven per pagar la quota de 2021 a Localret (que ascendeix a 9.092,84 euros); de 5.091,96 euros pel Parc de Salut de la Font dels Capellans; de 12.150 euros per dues quotes de rènting pel subministrament de la nova gespa artificial de l’Estadi de Futbol del Congost; de 4.000 euros per a les calderes de les associacions de veïns del Xup i de Vic-Remei; de 70.895,44 euros per pagar les càrregues urbanístiques d’una finca del carrer Bernat Oller que l’Ajuntament adquirirà per cessió gratuïta; i de de 19.229,54 euros del fons de Recativació de Serveis als Equipaments Esportius de la Diputació de Barcelona.

 

Tot seguit, es van debatre dos punts de l’àrea d’alcaldia. Així, es va aprovar per unanimitat la figura d’un tècnic superior arquitecte per a la realització de tasques d’assessorament tècnic al Consorci Urbanístic de l’Agulla, i es va aprovar (en aquest cas amb els vots a favor d’ERC, JxM i PSC i l’abstenció de Fem i C’s) el dictamen d’actualització del Pla d’Ajust Vigent.

 

Dins l’àrea de Serveis Generals i referent a la Regidoria d’Hisenda, es va aprovar (amb els vots a favor d’ERC, JxM i PSC i l’abstenció de Fem i C’s) la rectificació de l’Inventari General Consolidat de Béns, Drets i Obligacions de l’Ajuntament, amb referència a 31 de desembre de 2020, amb un valor total de 174.150.573,54 euros. També es va aprovar la desestimació de dos recursos interposats per una empresa contra liquidacions de contribucions especials per les obres del projecte d’Urbanització dels espais complementaris del sector Fàbrica Nova (amb els vots a favor d’ERC, JxM i Fem, i l’abstenció de PSC i C’s). I també es va aprovar per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a l’ensenyament a l’Escola d’Art de Manresa, per tal d’incloure el nou cicle de gran mitjà de serigrafia (més informació en aquest enllaç). Encara dins als assumptes de la regidoria d’Hisenda, es va aprovar amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició una modificació de crèdits de 115.000 euros per a les activitats del projecte Manresa 2022, de 15.000 euros per augmentar la subvenció nominativa a la Fundació Convent de Santa Clara per al Banc dels Aliments, i de 240 euros per a la subscripció a Regió 7 de la Biblioteca El Casino.

 

Abans d'entrar a l'àrea de Territori, es va aprovar amb els vots a favor d'ERC i JxM, l'abstenció de Fem i C's i el vot en contra del PSC la modificació de la plantilla del personal funcionari per a l'any 2021.

 

Ja a l’àrea de Territori. Dins la Regidoria d’Urbanisme i Mobilitat es va aprovar per unanimitat de tots els grups el Pla de millora urbana de Can Miró i la suspensió de les tramitacions i llicències per crear nous habitatges en planta baixa, amb la voluntat d’obrir un debat sobre la temàtica (en aquest cas, C’s es va abstenir). També es va aprovar la modificació del contracte del servei de neteja de les dependències municipals i la liquidació del servei de grua de l’exercici 2018, dos punts que van rebre els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició. Finalment, es va aprovar per unanimitat la modificació del contracte de concessió del bus urbà per ampliar els horaris d’estiu (més informació en aquest enllaç).

 

Dins la Regidoria de Ciutat Verda es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa a l’Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), amb els vots a favor d’ERC, JxM i Fem, l’abstenció del PSC i el vot en contra de C’s.

 

Tot seguit, dins l’àrea de Drets i Serveis a les Persones, i referent a la Regidoria d’Habitatge, es va aprovar per unanimitat el programa per identificar edificis del centre històric que siguin susceptibles de poder instal·lar un ascensor, i amb tots els vots a favor excepte C’s (que hi va votar en contra) es va aprovar declarar Manresa com a àrea d’habitatge tens, fet que permet aplicar als habitatges arrendats mecanismes de contenció i moderació dels preus. I referent a la regidoria de Nova Ciutadania i Cooperació, es va aprovar la sol·licitud per al reconeixement de Manresa com a municipi candidat a formar part del programa de Comerç Just.

 

Ja en el tram final del ple, es van debatre les proposicions. Se’n van entrar quatre, una d’elles com a sobrevinguda. La primera, presentada per Fem Manresa, per a la reparació i restitució de la memòria de les acusades de bruixeria a Manresa, es va aprovar per unanimitat amb una esmena in voce. La segona, també presentada per Fem Manresa, en aquest cas per rebutjar la pujada del preu de l’electricitat, no va prosperar al rebre només els vots del grup proposant. I la tercera, presentada pel PSC, tampoc va prosperar, en rebre només els vots a favor del mateix PSC i de C’s. Es demanava ajornar la tramitació del contracte per a la redacció del projecte museogràfic del Museu del Barroc de Catalunya i la seva direcció executiva un mínim de 45 dies per tal que es pogués fer una revisió. ERC i HxM hi van votar en contra i Fem es va abstenir. La darrera proposició, d’urgència, la va entrar Fem Manresa per mostrar el rebuig a la sentència condemnatòria a Marcel Vivet Regalón. ERC i JxM van entrar una esmena de substitució, que va prosperar i que va ser la que es va acabar votant i aprovant amb els vots a favor d’ERC i JxM, els vots en contra de PSC i C’s i l’abstenció de Fem.

 

El ple es va acabar amb una pregunta que Fem Manresa va fer al govern municipal per demanar informació sobre el darrer Patronat d’Althaia, referent a la qüestió de les intervencions voluntàries de l’embaràs quirúrgiques.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat