Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Torna a Manresa la màgia de la dansa amb la 3a edició de Batecs

Imatge de la notícia
10/05/2021

Tindrà lloc els dies 22 i 23 de maig a l’Anònima. Amb el títol de “Traspàs generacional”, la nova edició del Festival de Dansa de Manresa presenta una programació d’espectacles i pràctiques que posa l’accent en el vincle entre l’experiència dels mestres i el llenguatge innovador de les noves generacions.


 

Després que la pandèmia sanitària va evitar la celebració de l’any passat, tot està a punt per a la tercera edició de “Batecs”, el Festival de Dansa de Manresa. Se celebrarà els dies 22 i 23 de maig a l’Anònima, amb una programació atractiva i de gran qualitat artística, que posarà de relleu el vincle entre l’experiència dels mestres i el llenguatge innovador de les joves generacions.

Organitzat per l’Ajuntament de Manresa i la Plataforma per la Dansa Catalunya Central –amb la col·laboració de l’Escola de Dansa Olga Roig, Diputació de Barcelona, Institut del Teatre i Manresa d’Equipaments Escènics-  Batecs oferirà quatre espectacles i tres pràctiques de dansa.

D’acord amb l’actual normativa Covid, els aforaments són limitats. Les entrades telemàtiques es poden aconseguir a l’adreça https://ajmanresa.fila12.cat

Batecs s’estrenarà dissabte 22 de maig a les 19 h amb l’espectacle “Hi havia un jardí”, amb coreografia de Ramon Oller i interpretat pels ballarins d’Elysian Ballet, amb la col·laboració en directe de la cantant  Marina Rossell.

L’endemà, diumenge a les 13.30 h, Batecs proposta l’espectacle “L’home i el mar”, amb coreografies de Gemma Galera i Maxime Iaranelli, una proposta produïda per Sisè Sentit Estudi de Dansa de Canet de Mar i interpretada per Maxime Iaranelli i Mariona Borrell.

La tarda de diumenge, el Festival finalitzarà amb una sessió doble amb les dues darreres propostes. A partir de les 18 h tindrà lloc l’espectacle “Avec les temps”, amb Claire Ducreux i Toni Mira, duo de dansa, teatre musical i humor de carrer. A continuació, serà el moment l’espectacle “Lliures”, una mostra de propostes coreogràfiques de l’alumnat del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

Amb la voluntat d’experimentar el moviment i descobrir el seu propi cos i les seves infinites possibilitats, Batecs, com és habitual, ha inclòs en la programació unes pràctiques de dansa obertes a tothom. Dissabte 22, de 10 h a 13 h, tindrà lloc la pràctica “Consciència, sensació i espontaneïtat en moviment”, a càrrec d’Olga Tragant.  L’endemà, de 10 h a 11.30 h, hi haurà “Pràctiques de partnering”, a càrrec de Maxime Iaranelli i Gemma Galera. A continuació, a les 12 h, es proposa la pràctica “Silent Dance”, en la qual s’anima a les persones participants a portar els seus auriculars i descarregar-se la sessió del DJ per ballar i gaudir.

Les inscripcions a les pràctiques es poden fer a través de l’adreça www.batecsdedansa.cat

Programació

Dissabte  22 a les 19 h

  • HI HAVIA UN JARDÍ
    RAMON OLLER i ELYSIAN BALLET
    , amb la col·laboració de Marina Rossell

Hi havia un jardí molt net, era la terra que brillava sencera com un fruit protegit. No era cap paradís, ni tampoc cap misèria, ni res que s’hagués vist enlloc més que aquí. Hi havia un jardí molt net, era la terra on els nens i les nenes jugaven al sol com ho havien ja fet temps enrere. Pares, avis, besavis i més generacions.

Coreografia: Ramon Oller
Ballarins: Elysian Ballet
Música: Marina Rossell

Aforament limitat.
Aconseguiu les vostres invitacions telemàtiques a https://ajmanresa.fila12.cat/

 

Diumenge 23 a les 13.30 h

  • L’HOME I EL MAR
    SISÈ SENTIT

Dos personatges s’endinsen en Baudelaire, en el seu poema L’home i el mar. Una relació enigmàtica, una trobada inesperada, dins d’un món ple de petites històries. La proposta coreogràfica articula la presència de la natura i proposa al·lusions als sentits, i la recerca de la bellesa imperfecta, sobretot en l’àmbit formal, per fugir d’una realitat geomètrica. Tots dos viuen la veritable existència, la del plaer i la de la bellesa, lluny de les obligacions quotidianes, davant del mar.

Coreografia: Gemma Galera i Maxime Iannarel
Ballarins; Maxime Iaranelli i Mariona Borrell
Producció: Sisè Sentit Estudi de Dansa de Canet de Mar

 

Aforament limitat.
Aconseguiu les vostres invitacions telemàtiques a https://ajmanresa.fila12.cat/


Diumenge 23 de maig a les 18 h


Sessió doble

  • Primer espectacle

    AVEC LE TEMPS
    CLAIRE DUCREUX i TONI MIRA

Duo de dansa, teatre visual i humor de carrer

Avec le temps és, d’alguna manera, la continuació del meu primer espectacle en solitari De Paseo, creat el 2004 i amb el que he tingut l’oportunitat de girar per tot el món. Tenia ganes de fer una segona part d’aquell primer espectacle, de tornar al que per a mi representa un paisatge essencial, un moment de vida apassionant, però sent honesta amb el pas del temps, que no para de transformar-nos. D’aquell primer espectacle tan sols en queden:
- El seu element escenogràfic: un banc sobre rodes.
- El meu personatge, però que a Avec le Temps s’ha tornat cec i jano està sol.
- La seva essència: les ganes de posar-se una vegada i una altra al servei de les emocions i a l’infinit plaer de ballar, actuar i compartir.

 

  • Segon espectacle

              LLIURES
              INSTITUT DEL TEATRE


Mostra de propostes coreogràfiques dels alumnes del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

La proposta de Tallers lliures contempla tant els treballs de solos com les creacions en equip. Son creacions pròpies que l’alumnat va creant al llarg del curs. Aquests tallers els permeten descobrir els seus propis llenguatges, i els empenyen a cercar recursos, tant tècnics com emocionals, per aconseguir fer gaudir el públic.

Ambdós espectacles recomanats a partir de 8 anys.

Aforament limitat.
Aconseguiu les vostres invitacions telemàtiques per a la sessió doble a https://ajmanresa.fila12.cat/

 

Pràctiques Batecs

Dissabte 22 de 10 a 13 h


  • CONSCIÈNCIA, SENSACIÓ I ESPONTANEÏTAT EN MOVIMENT
    OLGA TRAGANT

 

La consciència, l’escolta sensorial i l’espontaneïtat entesa com a un estat disponible i autèntic, i com aspectes fonamentals en l’aprenentatge del moviment i la dansa.

En aquest taller practicarem diverses eines per afinar l’escolta del propi cos, explorar diferents patrons de moviment, expandir el vocabulari corporal i accedir a més llibertat d’acció i d’expressió

Per inscripcions: www.batecsdedansa.cat


Diumenge 23 de 10 a 11.30 h


  • PRÀCTIQUES DE PARTNERING
    MAXIME IARANELLI i GEMMA GALERA

 

Els ballarins i professors de dansa ens proposen un taller on descobrir moviments i tècniques per fer-nos fàcils els portés.

Un taller per parelles artístiques que vulguin descobrir noves formes de transportar-se, enlairar-se i desplaçar-se per via de l’escolta i la sensibilitat.

Per inscripcions: www.batecsdedansa.cat


Diumenge 23 a les 12 h


  • SILENT DANCE

 

Porta els teus auriculars, descarrega’t la sessió que el DJ ha preparat per ballar i gaudeix!

El respecte és la clau de volta d’aquest moviment que cada diumenge, puntualment a les 12 del migdia i durant una hora i mitja, dona cita als que necessitem ballar per estar bé. És un fet. Té milers de seguidors i seguidores, que s’escampen dia a dia creant una comunitat mundial basada en el moviment, el respecte i el benestar.

No cal reserva prèvia per aquesta pràctica.

BALLEM-NOS!!!

 

BATECS és possible gràcies a:


Direcció artística i producció: Laura Bataller, Maria Ribera i Queralt Jorba
Regidoria: Dani Ledesma
Llum i so: Sònica
Vídeo: Albert Palomar


Organitza: L’Ajuntament de Manresa
Coordina: Plataforma per la Dansa Catalunya Central
Col·laboradors: Escola de Dansa Olga Roig, Diputació de Barcelona, Institut del Teatre i Manresa d’Equipaments Escènics

 

L’organització es reserva el dret de modificar l’horari de les actuacions i activitats o de reprogramar-les per tal d’oferir un servei segur als assistents i participants en el festival.

 

Per consultar el programa cliqueu AQUÍ

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat