Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Dilluns vinent la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de vermell per sensibilitzar sobre l'abolició de la pena de mort

27/11/2020

El consistori de la capital del Bages dóna suport a la campanya Ciutats per la vida, Ciutats contra la Pena de Mort que té com a objectiu aconseguir l’abolició universal de la pena de mort arreu del món. 

 

A proposta de la Comunitat de Sant’Egidio i el Consell Municipal de Solidaritat, l’Ajuntament de Manresa dona suport a la campanya Ciutats per la vida, Ciutats contra la Pena de Mort que té com a objectiu aconseguir l’abolició universal de la pena de mort arreu del món.

La data escollida per a aquest acte, el 30 de novembre, celebra l'aniversari de l'abolició de la pena capital al Gran Ducat de Toscana (Itàlia) el 1786, que va ser el primer lloc on es va abolir la pena de mort.

Com a símbol de sensibilització, dilluns vinent els municipis adherits a la campanya il·luminen algun dels seus edificis emblemàtics. En el cas de Manresa, després de tres anys d’il·luminar l’estàtua d’Amat i Piniella, per tercera vegada consecutiva serà la Casa Consistorial que es tenyirà de vermell com a símbol de “casa comuna” que representa a la ciutadania.

Els darrers anys, el treball de la Comunitat de Sant’Egidio ha propiciat la construcció d’un ampli front mundial, interreligiós i laic contra la pena capital. Formen part d’aquest moviment personalitats representatives de les diferents tradicions religioses, exponents de la cultura laica, nombrosos premis Nobel de la Pau, centenars de parlamentaris i també milers de ciutadans i ciutadanes.

La Jornada Mundial de Ciutats per la Vida, Ciutats contra la Pena de Mort, representa la més gran mobilització contemporània planetària per indicar una forma més alta i civil de justícia, capaç de renunciar definitivament a la pena capital.

 

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat