Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

CRÒNICA DEL PLE: El ple de Manresa ratifica les noves ordenances per al 2021, que congelen impostos i taxes com a mesura de suport a la població per la pandèmia

Imatge de la notícia
15/10/2020

S’aprova també el nou sistema de tarifació social, que permetrà incrementar la xifra de persones i famílies que tenen dret a ajudes. En la sessió plenària, també s’ha informat del seguiment del Pla Local de Reconstrucció Social i Econòmica de Manresa, que aquest octubre ha superat els 3,4 milions d’euros.

 

El ple de l’Ajuntament de Manresa, celebrat en sessió ordinària aquest dijous a la tarda, ha aprovat les ordenances per al 2020, que es basen en un increment zero dels impostos i taxes per tal de fer costat a la ciutadania en el marc de la crisi sanitària i econòmica fruit de la pandèmia de la Covid-19. La proposta de l’equip de govern s’ha aprovat per una àmplia majoria, amb els vots a favor d’ERC, JxC, PSC i C’s. El grup de Fem Manresa hi ha votat en contra.

 

En un altre dictamen, s’ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, la modificació del sistema de tarifació social, amb l’objectiu d’incrementar la xifra de persones i famílies que tenen dret a bonificacions d’impostos i taxes, i que els percentatges de bonificació s’ajustin de manera més adequada als ingressos de cada unitat familiar. Tant la proposta d’ordenances com la de tarifació social es van presentar aquest dimecres a la premsa. Podeu trobar tots els detalls en aquest enllaç.

 

La sessió s’ha iniciat amb un record, per part de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, a Lluís Companys i Jover, amb motiu del 80è aniversari de l’afusellament de qui fou president de la Generalitat de Catalunya. Per aquest motiu, aquest dijous les banderes de l’Ajuntament de Manresa han onejat a mig pal i també s’han col·locat crespons negres a les que presideixen el Saló de Sessions.

 

L’ordre del dia ha començat amb les qüestions de presidència, donant compte a les diverses resolucions d’alcaldia, i amb l’informe de seguiment del Pla de Reconstrucció Social i Econòmica, que aquest mes d’octubre ha arribat als 3.443.161,58 euros (vegeu més informació sobre aquest tema en aquest enllaç).

 

Tot seguit s’ha aprovat, amb els vots a favor d’ERC i JxC i l’abstenció de PSC, Fem Manresa i C´s, el compte general del Pressupost de l’exercici 2019, i també dos expedients de modificació de crèdits. El primer, per augmentar les partides destinades als sostres dels terrats de l’Auditori Sant Francesc (80.000 euros) i a la millora de l’accés a l’escola Les Bases (25.000 euros), s’ha aprovat amb els vots d’ERC i JxC i l’abstenció de PSC, Fem i C’s. El segon, per reforçar la il·luminació en l’àmbit de la plaça Sant Domènec durant la campanya de Nadal (10.000 euros), tenint en compte que enguany no es muntarà la pista de gel a causa de la pandèmia, s’ha aprovat amb els vots d’ERC, JxC i C’s i amb l’abstenció del PSC i Fem.

 

A continuació, s’ha passat a debatre quatre punts de l’àrea de Territori. Així, s’ha aprovat de manera provisional el Pla Especial Urbanístic Les Marcetes, que té l’objectiu de resoldre les necessitats tècniques de la instal·lació de producció d’energia elèctrica, així com de protegir el valor patrimonial, arquitectònic i paisatgístic de l’indret. S’ha aprovat amb els vots a favor d’ERC, JxC, PSC i C’s, i amb l’abstenció de Fem. Amb l’aprovació provisional, ara el pla es traslladarà a la Comissió d’Urbanisme de la Catalunya Central per tal que el validi de manera definitiva.

 

El segon punt de l’àrea de Territori ha estat l’aprovació de l’acord entre l’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per evitar els dos recursos judicials que el consistori fruitosenc havia interposat en no estar d’acord amb l’ordenació urbanística del sector del Parc Tecnològic. S’ha aprovat amb els vots d’ERC, JxC, Fem i C’s, i amb l’abstenció del PSC.

 

I el tercer i el quart punt han estat referents a la regidoria de Ciutat Verda. S’han debatut a la vegada i s’han aprovat tots dos per unanimitat. Es tracta de l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa a la ‘Declaració per una recuperació verda i socialment justa’, aprovada per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. I també l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa a la ‘Declaració de Mannheim’, acordada en la 9a Conferència Europea de Ciutats i Pobles Sostenibles.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat