Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Valentí Junyent s'acomiada de l'alcaldia de Manresa després que el consistori accepti la seva renúncia per facilitar el relleu acordat

Imatge de la notícia
22/06/2020

Després de nou anys, Valentí Junyent ha deixat de ser alcalde de Manresa, aquesta tarda. El Ple Municipal extraordinari ha acceptat la renúncia  que va presentar dijous, per tal de facilitar el relleu pactat entre els grups d’ERC i Junts per Manresa. Al Saló de Sessions de l’Ajuntament, Junyent ha pronunciat el discurs de comiat com a alcalde, després de la intervenció de la rest de grups, que li han agraït la feina feta. El fins ara alcalde es mantindrà al govern com a regidor en la nova etapa, que comença aquest dissabte, amb la sessió extraordinària en què s’elegirà Marc Aloy nou alcalde de Manresa. Fins aquell moment, el mateix Aloy, fins ara primer tinent d’alcalde, assumeix l’alcaldia accidental.

 

Valentí Junyent s’ha acomiadat aquest tarda del càrrec d’alcalde de Manresa, en un ple municipal extraordinari, en què la presa de raó de la renúncia era l’únic punt de l’ordre del dia. El ple ha tingut lloc al Saló de Sessions de l’Ajuntament, amb els regidors i regidores i el públic guardant les distàncies i totes les mesures de seguretat dictades per les autoritats amb motiu de la pandèmia de la Covid-19. L’aforament limitat ha fet que s’omplís també la sala de columnes annexa.

 

Durant el ple, l’únic punt de l’ordre del dia, la presa de raó  de la renúncia de l’alcalde Junyent, s’ha aprovat amb 18 vots favorables, dels grups municipals de Junts per Manresa, ERC i Ciudadanos, i 7 abstencions, dels grups del PSC i Fem Manresa. A partir d’aquest moment, Junyent ha posat fi a la seva trajectòria de nou anys d’alcalde de Manresa.

 

En la seva intervenció, Valentí Junyent, ha iniciat el seu discurs assegurant que ha estat “un honor i un privilegi” ser l’alcalde de Manresa durant nou anys en els quals “he treballat incansablement per honorar el càrrec i la institució”. Junyent ha fet un agraïment extens a tots els regidors i regidores dels tres mandats, als professionals de l’Ajuntament, als socis de coalició “amb els quals hem pogut formar un govern estable per governar conjuntament la ciutat des de 2016”, a totes  les forces polítiques de l’Ajuntament que al llarg dels mandats “han respost a la nostra voluntat de buscar permanentment l’acord en els temes importants de ciutat” i “sobretot a la ciutadania de Manresa, als manresans i a les manresanes, al teixit social, econòmic, cultural i esportiu, i a totes les entitats que en els moments complicats han mostrat grans dosis de comprensió i un alt grau de compromís per continuar avançant plegats malgrat les dificultats”.

 

Tot seguit, Junyent ha recordat alguns moments especials que ha viscut, com els acords per desencallar els plets del Casino i de la Plaça Bages, la consecució del finançament per a l’ampliació de l’Hospital de Sant Joan de Déu, la signatura de la federació per crear la UVic-Universitat Central de Catalunya,  la commemoració de les Bases de Manresa i la visió del projecte Manresa 2022 i els progressos viscuts des de l’inici fins ara.

 

També ha citat moments “molt complicats”, com la greu situació econòmica del 2011 o la que estem vivint actualment a causa dels efectes de l’emergència sanitària del coronavirus, i moments “molt durs”, com la tràgica mort en acte de servei de l’agent de la Policia Local Edouard Guillem Trapero, o els lamentables casos de violació a la ciutat.

 

Valentí Junyent ha acabat el seu discurs afirmant que “tenim molts reptes al davant, de ciutat i de país” i reivindicant el paper de Manresa com a capital de la Catalunya Central: “ Voldria reivindicar la necessitat que Manresa trobi l’encaix en la nova estructura administrativa de Catalunya i que, d’una vegada per totes, es faci efectiu el desplegament de les vegueries perquè la nostra ciutat pugui esdevenir, per llei, el que ja és de fet: la capital de la Catalunya Central. La ciutat està preparada i seria un acte de justícia amb els manresans i les manresanes, però també amb la comarca del Bages i la resta del territori”. També ha manifestat la seva predisposició a continuar treballant al si del govern en la nova etapa que comença dissabte.

 

La intervenció de Junyent ha estat llargament aplaudia per tota la corporació i el públic que omplia el saló de sessions i la sala de columnes.

L’oposició reconeix la tasca de Junyent com a alcalde

 

Els grups de l’oposició han mostrat el seu reconeixement a la trajectòria de Valentí Junyent durant els nous anys que ha estat alcalde de la ciutat.

 

Andrés Rojo (C’s) ha destacat la relació “respectuosa i cordial” que el seu grup ha mantingut amb Junyent i amb el seu govern malgrat les discrepàncies ideològiques de les formacions polítiques que representen.

 

En la mateixa línia, Gemma Boix (Fem Manresa) ha reconegut, “des de la distància ideològica”, la “dedicació” de Junyent al capdavant de l’Ajuntament i el seu “compromís amb la ciutat”.

 

Al seu torn, Felip González (PSC) ha fet èmfasi en la tasca de sanejament de l’economia i ha afirmat que “és just reconèixer que l’Ajuntament es troba ara en un millor estat econòmic que fa 9 anys”.

 

Per part de Junts per Manresa ha parlat Toni Massegú, que ha fet un repàs a les fites aconseguides per l’alcalde Junyent, que “deixa una ciutat més endreçada i més sostenible econòmicament”, malgrat les circumstàncies en què ha transcorregut la seva alcaldia, amb episodis com la crisi econòmica, la consulta del 9N, el Referèndum de l’1-O o l’actual crisi de la Covid. També ha subratllat la capacitat de Junyent per resoldre conflictes i el seu compromís amb el país.

 

Ha tancat la ronda de parlaments dels grups Marc Aloy (ERC), que també ha subratllat la tasca de sanejament de l’economia que ha capitanejat Junyent, així com actuacions rellevants com la rotonda de la Bonavista o l’inici de la transformació de la Fàbrica Nova i del futur Museu del Barroc. També ha destacat l’aprovació del POUM, que va gaudir d’un consens molt ampli, i la feina “ingent” en l’àmbit social i en unes polítiques d’igualtat que han fet un salt important en els darrers anys.

 

Aquest dissabte, sessió extraordinària

 

Marc Aloy és des d’aquesta mateixa tarda alcalde accidental, fins a la Sessió Extraordinària que tindrà lloc aquest dissabte, a les 12 del migdia, al teatre Kursaal, en què serà escollit nou alcalde de Manresa. L’aforament al teatre Kursaal és limitat, les localitats per assistir-hi es poden reservar en aquest enllaç.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat