Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa demana a la ciutadania que informi si coneix persones soles que necessitin suport en alimentació i disposa d'un equip de voluntaris per cobrir aquest servei

Imatge de la notícia
21/03/2020

L’Ajuntament de Manresa vol arribar a les persones que es trobin en una situació de vulnerabilitat davant de la situació d’emergència de salut pública i pandèmia ocasionada pel COVID-19. Per aquest motiu el consistori fa una crida a tota la ciutadania per tal que informi Serveis Socials de possibles situacions de persones amb una situació de necessitat per cobrir alimentació, medicaments o altres aspectes. L’Ajuntament, amb el suport d’entitats, té una vintena de voluntaris que formen el Col·lecti Comunitari de suport i que degudament protegits faran tasques de repartiment de menjar i medicaments.


 

L’Ajuntament de Manresa demana que les persones grans, persones amb dificultats de mobilitat o altres persones en situació de risc real per la malaltia del coronavirus que viuen soles que no surtin de casa. En el cas que no disposin de cap familiar, veí o conegut que li pugui portar la compra més essencial (aliments i medicaments), la regidoria d’Acció i Inclusió Social informa que es pot trucar als diferents equipaments de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa (en horari de 9 a 14 hores de dilluns a divendres).

 

Centre de serveis socials  Zona Centre         93 872 45 98

Centre de serveis socials  Zona Llevant        93 878 40 00

Centre de Serveis Socials  Zona Nord           93 878 43 40

Centre de Serveis Socials Zona Ponent         93 872 24 77

 

També es pot trucar al telèfon d'informació municipal 010 (de de dilluns a divendres de 9 a 20 h i dissabtes i diumenges de 9 a 14 h), des d'on es derivarà a Serveis Socials.

 

Des de Serveis Socials es valorarà individualment cada situació i considerà si les necessitats poden ser cobertes pel Col·lectiu Comunitari de Suport i si és així es derivarà en aquest col·lectiu.

 

El consistori demana a persones que puguin conèixer situacions de persones soles en situació de vulnerabilitat, que es posin en contacte amb aquests telèfons.

 

Des de l’Ajuntament de Manresa s’ha contactat alhora amb diverses entitats que s’havien ofert per realitzar aquest tipus de suport i a hores d’ara el consistori ja compta amb una vintena de persones preparades per donar aquest suport a persones en situació de vulnerabilitat. Aquestes persones, coordinades des de Serveis Socials de l’Ajuntament de Manresa, faran les compres que siguin imprescindibles i pactaran la forma de lliurament en un context de “no-contacte” (pactat al replà, finestres...).

 

Les persones que formen part del Col·lectiu Comunitari de Suport aniran equipades amb els equips de protecció necessaris per realitzar la tasca i aniran identificades amb un paper de l’Ajuntament de Manresa conforme que estan realitzant una tasca i formen part del Col·lectiu de Suport Comunitari.

 

S’ha elaborat un protocol per tal de poder fer un seguiment de les persones que es troben en situació de vulnerabilitat i les persones que formen part del Col·lectiu Comunitari de Suport.

 

A data d’avui l’Ajuntament no vol incrementar el nombre de voluntaris a formar part d’aquest col·lectiu, fins que no pugui assegurar-ne la protecció amb el material necessari, però si sorgissin moltes demandes no es descarta fer una crida ciutadana a través de les xarxes. 

 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va dictar unes recomanacions adreçades a les iniciatives solidàries sorgides de la mobilització ciutadana en suport de les persones vulnerables en el marc de l’emergència sanitària. Aquesta iniciativa està emmarcada en aquestes recomanacions. Un exemple d’això és que s’intentarà vincular que les persones siguin del mateix barri per evitar grans desplaçaments.

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat