Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa organitza una jornada sobre d'Innovació i Salut

Imatge de la notícia
23/02/2020

Se celebrarà aquest dijous 27 de febrer a la Sala d’Actes d’Althaia. Amb el títol “Què es fa al territori i cap on anem?”,  la jornada té l’objectiu de posar en valor tot el que s’està fent al territori i descobrir possibles sinergies entre persones emprenedores, empreses, startups i institucions dins els àmbits de la salut i la innovació. L’entrada és gratuïta amb inscripció prèvia.


 

Aquest dijous, 27 de febrer, Manresa acull una  jornada d’Innovació i Salut per parlar del paper de la innovació en aquest camp. Amb aquest acte, organitzat per l’Ajuntament de Manresa, a través del Centre de Desenvolupament Empresarial (CEDEM) i amb la col·laboració d’Althaia i UManresa, es vol posar en valor tot allò que ja s’està fent al territori i descobrir possibles noves sinèrgies entre  empreses, startups i institucions.

La jornada, que  tindrà lloc a la sala d’actes d’Althaia, a l’Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, de 9 a 14 h del matí, té l’objectiu de posar en comú les inquietuds de tots els actors implicats, tant en l’àmbit de la salut i la innovació, i amb la voluntat que puguin sorgir aliances i col·laboracions en el sí de la jornada.

L’acte comptarà amb la presència de Joan Bigorra, doctor en Medicina, assessor sènior d’Innovació del Hospital Clínic de Barcelona i director d’Innovació de l’Institut de Salut Global de Barcelona que parlarà sobre “El present i el futur de la Salut per tothom: Innovar o Innovar”.

A continuació, el responsable de Desenvolupament de Negoci dels sectors Salut i Esport a Eurecat,  Xavier Catasús farà una breu aproximació a “La tecnologia com a eina facilitadora de la innovació en Salut”.

A la segona part de la jornada, a partir de les 11 h, es coneixeran diferents experiències del que s’està fent al territori, es presentaran sis projectes que ja estan en marxa , en els que s’ha produït la col·laboració entre empresa i institució i després es donarà pas a un tercer bloc en el que hi tindran cabuda quatre projectes emergents, alguns en fase d’investigació, i d’altres en un estadi ja més avançat.


La jornada és gratuïta, amb inscripció prèvia a la següent adreça  https://www.manresa.cat/cedem/article/8149-properes-jornades   
Més informació a cedem@ajmanresa.cat. Telèfon 938787625.

Programa

8.30 h – 9.00 h Obertura i acreditacions



9.00 h – 9.15 h BENVINGUDA I PRESENTACIÓ DE LA JORNADA. A càrrec d’Alfons Hervàs, Director de Qualitat i Coneixement d’Althaia, responsable de l’àrea d’innovació i Cristina Cruz Mas, regidora delegada d’Ocupació, Empresa i Coneixement.



9.15 h – 10.00 h CONFERÈNCIA INAUGURAL. EL PRESENT I EL FUTUR DE LA SALUT PER
TOTHOM: INNOVAR O INNOVAR
Joan Bigorra, Doctor en Medicina, Assessor Sènior d’ Innovació del Hospital Clínic de Barcelona i Director d’ Innovació del Institut de Salut Global de Barcelona.

10.00 h – 10.20 h LA TECNOLOGIA COM A EINA FACILITADORA DE LA INNOVACIÓ EN SALUTXavier Catasús, responsable de Desenvolupament de Negoci dels sectors Salut i Esport a Eurecat.

10.20 h – 11.00 h Coffee break

11.00 h – 12.30 h APLICACIÓ DE LA INNOVACIÓ A LA SALUT. SINÈRGIES ENTRE
EMPRESES I INSTITUCIONS


-Intel·ligència artificial per el diagnòstic de la retinopatia diabètica. A càrrec de Dídac Royo, CTO (Chief Technology Officer) i co-fundador d’OPTRetina i de  Josep Vidal, tècnic de recerca i innovació. Gerència Territorial Catalunya Central. 



-Medicina i atenció personalitzada utilitzant tecnologia 3D a Althaia. A càrrec d’Albert Giralt, Director General d’Avinent Implant Systems i de Bartomeu Ayala, Cap de formació i desenvolupament d’Althaia i responsable de la unitat 3D.



-L’spinoff “Interactive Clinics”, una plataforma on-line basada en la validació digital de les dades “PRO” (Patient-Reported Outcome). A càrrec de Xavier Gironès, Director d’Innovació i Recerca de la UManresa- FUB i de Miquel Martín, CEO de BitGenoma.



-El CISARC, innovació en simulació aplicada a salut-social. A càrrec de Carlota Riera, Degana de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa (UVic-UCC).



-Innovant en la gestió. Del lideratge jeràrquic als equips autogestionats. A càrrec d’Alba Oms, Gerent de Sant Andreu Salut.



-InMens, coneixement i serveis en un entorn digital. A càrrec de Judit Carreras, Gerent d’Amalgama7 i d’Alba Cortina, Directora de l’escola d’educació especial Jeroni de Moragas de la Fundació AMPANS.

12.30 h – 13.15 h APLICACIÓ DE LA INNOVACIÓ A LA SALUT. DESCOBRINT NOVES
OPORTUNITATS.



-Wearables: Internet de les coses en el camp de la salut. A càrrec de Pere Palà, Director del grup de recerca CIRCUIT: Circuits i Sistemes de Comunicació de la UPC.



-HealthQuay, intel·ligència artificial al servei de les persones. A càrrec de Marc Rafat, Co fundador i CEO de Health Quay.



-Tecnoajudes: tecnologia de baix cost al servei de la diversitat funcional. A càrrec de Cristina Garcia, Enginyera Tècnica en Telecomunicacions i tècnica de so del Canal 3/24, Albert Comaposada, tècnic de so del Canal 3/24 i especialista en programació Maker i Marc Sanclimens, tècnic de so del Canal 3/24 i tècnic electrònic Maker. 

-V-Chair, the digital health Smart-Care-Robot. A càrrec de Sònia Riera, CEO de Control-Live. Entitats col·laboradores: Althaia, FUB, Sant Andreu Salut. 

13.15 h – 13.30 h Cloenda. Cristina Cruz  Mas, Regidora delegada d’Ocupació, Empresa i Coneixement de l'Ajuntament de Manresa.

13.30 h – 14.00 h Refrigeri i networking

Presentadora: Aina Font, Periodista del Nació Digital.

 

 

 

 

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat