Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les properes eleccions del 10 de novembre

21/10/2019

Aquest migdia s'ha dut a terme un ple extraordinari per tal de constituir les meses electorals per les eleccions generals del 10 de novembre. La llista de les persones que formen part a les meses es pot consultar a través de la web de l'Ajuntament, a través del següent enllaç

 

Des d'aquest matí es pot consultar la composició de les meses electorals per a les properes eleccions generals del 10 de novembre. Avui s'ha celebrat un ple municipal extraordinari amb el sorteig públic de constitució de meses, amb la presència de 22 dels 25 regidors que formen el consistori municipal. A través d'aquest sorteig aleatori generat automàticament, tothom qui ho desitgi podrà comprovar si formarà part d'alguna de les meses de la ciutat. Per a fer-ho, cal accedir a aquest enllaç de la web de l'Ajuntament i consultar les dades censals, introduint el document d'identitat i la data de naixement. El sistema a part d'informar al ciutadà del seu centre de votació també l'informarà si ha estat escollit com a membre d'una mesa.

 

S’han triat 738 persones, entre titulars i suplents, per a les 82 meses de Manresa

En el sorteig d’aquest migdia, s’han escollit un total de 738 persones, a les quals se’ls notificarà personalment, a partir d’avui mateix, que han estat escollits com a presidents, vocal primer, vocal segon, o bé suplent. A Manresa hi haurà un total de 82 meses electorals, distribuïdes en 20 col·legis. De les 738 persones escollides per sorteig, finalment a les meses només n’hi quedaran un terç, 246 (un president, un vocal primer i un vocal segon a cada mesa). Per a cadascun dels càrrecs també s’han designat dos suplents. Tant titulars com suplents s’hauran de presentar al seu col·legi el dia de les eleccions a les 8 del matí.


El cens electoral de Manresa per a aquests comicis generals és de 52.589 votants. D’aquests, han entrat al sorteig d’aquest matí un total de 39.961 persones, que són les que complien els requisits: tenir entre 18 i 70 anys, estar empadronats a Manresa i disposar del títol de batxillerat, FP2 o superior, en el cas dels presidents, o EGB, ESO, FP1 o superior, en el cas dels vocals.


La condició de membre de la mesa electoral té caràcter obligatori. Si la persona té cap excusa justificada documentalment que li priva d'acceptar el càrrec, disposarà de set dies a partir de la recepció de la notificació per presentar l'al·legació corresponent davant la Junta Electoral de Zona, situada als Jutjats de Manresa, en horari de 9 a 14 hores, o al telèfon 93 693 04 35.


Si no es presenta per exercir les funcions que té assignades, les abandona sense causa legítima o deixa de complir sense causa justificada les obligacions d'excusa o avís que imposa la Llei Orgànica del règim electoral general, incorrerà en la pena d'arrest major i multa de 180,30 a 1.803,04 euros, segons estableix l'esmentada llei orgànica.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat