Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa tindrà un protocol per exercir l'acusació popular en casos d'agressió sexual

Imatge de la notícia
17/07/2019

Ha estat aprovat per unanimitat de tots els grups municipals amb representació del consistori davant dels casos de violació que han estat denunciats recentment a la ciutat.


 

L'Ajuntament de Manresa ha aprovat per unanimitat en el Ple municipal d'aquest dijous establir un protocol d’actuació davant les agressions sexuals a la ciutat, amb l’objectiu que l’Ajuntament pugui donar suport i personar-se com a acusació popular en tots els casos sempre que la persona agredida accepti que sigui així.

 

Ha estat aprovat amb el vot unànime de tots els grups municipals amb representació del consistori davant dels casos de violació que han estat denunciats recentment a la ciutat, i que s'ha concretat en l'esmena presentada per ERC, JxM, PSC-CP, Fem Manresa i Cs a la proposició que el grup de Fem Manresa havia portat inicialment al Ple pel suport institucional de l’Ajuntament de Manresa en el cas de la menor violada el passat 14 de juliol.

 

Els acords dels grups comprometen a l'Ajuntament de Manresa a:

 

1. Donar tot el suport psicològic i necessari a la víctima de la violació, així com també a la seva família i entorn proper.

 

2. Personar-se com a acusació popular en el procés judicial del cas, d’acord amb la voluntat de la víctima i la seva família

 

3. Establir un protocol d’actuació davant les agressions sexuals a la ciutat, amb l’objectiu que l’Ajuntament pugui donar suport i personar-se com a acusació popular en tots els casos sempre que la persona agredida accepti que sigui així.

 

4. Difondre el Protocol d’actuació contra la violència masclista a la ciutat de Manresa i el Bages actualitzat al 2019 i aprovat el 29 d’abril passat per l’equip comarcal del Bages encarregat de la seva elaboració.”

 

En relació a aquesta problemàtica que ha afectat les últimes setmanes a la ciutat, el Ple ha començat amb la lectura d'un manifest elaborat per tots els grups municipals contra l’agressió sexual del passat 14 de juliol amb el text següent:

 

“Davant el nou cas d’agressió sexual a Manresa d’una noia menor d’edat, el passat 14 de juliol, per part de quatre homes, que han estat detinguts i enviats a presó, tots els grups municipals de l’Ajuntament de Manresa: ERC, JxM, PSC-CP, FEM Manresa i Cs:

 

- Expressem la nostra consternació davant d’un nou cas d’agressió sexual a una menor, presumptament per part de quatre homes majors d’edat, just la mateixa setmana del judici per un cas similar, ocorregut també a la ciutat el 2016.

 

- Manifestem la nostra més enèrgica condemna per aquest cas, així com el nostre suport a la persona agredida i a la seva família, i l’Ajuntament de Manresa es posa a la seva disposició per a qualsevol cosa que requereixin.

 

- Reiterem la nostra disposició a continuar treballant des de l’Ajuntament de Manresa amb el Comitè de Vaga Feminista, el Consell Municipal de la Dona i altres entitats implicades en totes aquelles actuacions que permetin combatre les agressions sexuals.

 

- Compartim la conveniència de redoblar els esforços per lluitar contra la xacra de la violència masclista. En una societat encara patriarcal i masclista, l’Ajuntament de Manresa vol continuar mostrant el seu compromís per lluitar contra la violència envers les dones, denunciant qualsevol situació de violència de gènere, i treballant per construir una ciutat compromesa amb els valors de la igualtat, la llibertat i el feminisme.

 

Manresa, 18 de juliol de 2019”

 

Altres acords

 

En un altre ordre de coses, el Ple ha acordat també -amb els vots afirmatius d'ERC, JxM, PSC-CP i Cs i l'abstenció de Fem Manresa- la compra de la finca ubicada al número 100 de la carretera de Vic, a tocar de la Bonavista, per un import de 405.441,36 euros que el Consistori pagarà en tres terminis anuals.

 

A més a més, s'han aprovat per unanimitat de tots els grups municipals les bases reguladores per a la concessió de beques esportives, i amb l'abstenció de Fem Manresa les dels ajuts destinats a fomentar la dinamització econòmica del Centre Històric.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat