Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

L'Ajuntament de Manresa aprova el Pla d'acció 2019-2021 com a ciutat amiga de la gent gran

Imatge de la notícia
24/01/2019

Es va aprovar també la modificació de l’horari de celebració dels plens municipals, que a partir d’ara començaran a les 5 de la tarda, així com l’increment de retribucions d’un 2,25% al personal i als càrrecs electes. 

 

El ple de l’Ajuntament de Manresa va aprovar ahir, amb el vots  favorables dels grups CDC,  ERC PSC, C's, DM i regidor Miquel Davins, i  l’abstenció de la CUP, el Pla d’acció 2019-2021 “Manresa ciutat amiga de la gent gran”, un nou document elaborat  amb consens i la participació tant de la ciutadania com dels agents implicats en el sector de l’atenció a les persones grans, que té l’objectiu de marcar les línies de treball per donar resposta els pròxims anys a les necessitats de la gent gran de la ciutat, desenvolupant accions preventives per promoure la seva qualitat de vida i un estil de vida saludable que permetin l’envelliment actiu.

El Pla d’Acció 2019-21 aprovat presenta una avaluació detallada de les conclusions del  Pla d’acció 2014-2016 i una nova proposta de 26 accions subdividides en 8 àmbits assenyalats en la proposta metodològica de l’OMS que són la Comunicació i informació; Civisme i ocupació; Edificis i espais públics; Mobilitat i transport; Respecte i inclusió social; Serveis socials i salut; i Xarxa social i teixit associatiu. Cada acció o projecte detalla les actuacions a desenvolupar, les àrees implicades, el lideratge de l’acció, indicadors i calendari d’execució.   

 

Les 26 accions previstes per al trienni 2019-2021 són les següents: Ciutat  sense barreres;  Ciutat amb mobiliari urbà adequat a la gent gran; Ciutat amb parcs i itineraris per a vianants. Ciutat amb un bon entorn verd; Espais lúdics i de salut per a la gent gran; Ciutat més segura;  Educació viària; Pla de mobilitat; Estudi de necessitats d’habitatge de la població vulnerable; Programa d’arranjaments de l’habitatge; Barris intergeneracionals; Petits i grans;  Art k’suma; Projecte propers; Campanya Tracta’m bé. Cultura + 65; Edat i memòria; Estudis desigualtats per motius de gènere; Persones grans, gran voluntariat;  Divulgar noves tecnologies;  Pla estratègic d’envelliment i dependència; Serveis socials amb la gent gran;  Banc d’ajudes tècniques; Pla de salut;  Esport + 65.

 

Canvi d’horari del plens municipals

Amb els vot favorable de tots els grups, llevat de la CUP que es va abstenir, el Ple va aprovar també ahir una moció que avança l’horari de celebració de les sessions ordinàries dels  plens municipals de les 7 de la tarda a les 5 de la tarda. També es modifica l’horari d’intervenció del públic (entitats i col·lectius), que passa de ser a l’inici del Ple a tenir lloc al final de l’apartat dedicat a dictàmens, just abans de l’apartat de Proposicions. Aquest horari tindrà vigència a partir del proper ple, el 28 de febrer, que s’iniciarà  a les 5 de la tarda.

S’apugen les retribucions del personal i dels càrrecs electes

Durant el ple celebrat ahir també es van aprovar els retribucions del personal laboral i funcionari i els càrrecs electes amb efectes 1 de gener de 2019, que tindran un increment del 2,25%. L’augment de les retribucions del personal laboral i funcionari va ser aprovat per unanimitat dels tots els grups polítics. L’augment de les retribucions dels càrrecs electes va ser aprovat per 15 vots a favor (CDC i ERC); 7 abstencions (PSC, C’s,  DM i regidor Miquel Davins); i tres vots en contra (CUP).

Així mateix, el Ple va tirar endavant tres dictàmens, un de forma inicial sobre la modificació puntual de l Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Manresa en relació als nous espais lliures a l’entorn de l’Anònima; i un altre dictamen  sobre el text refós de la modificació puntual del POUM sobre l’Oratori de la Cova; i finalment un dictamen, de forma provisional, del Pla Especial Urbanístic dels Camins de Manresa.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat