Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
Icona tornar al inici
La ciutat
L'Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Crònica del Ple ordinari de l'Ajuntament de Manresa del dia 16 de febrer de 2023

Imatge de la notícia
17/02/2023

El Ple va aprovar per unanimitat el Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària, la modificació de l’ordenança de Civisme i Convivència, que limitarà la venda de begudes alcohòliques als establiments comercials en horari nocturn, i l’atorgament de 10.000 euros de la partida d’emergències a la campanya de suport a la població víctima del terratrèmol a Síria, el Kurdistan i Turquia, entre altres punts.

 

El Ple ordinari d’aquest mes de febrer, celebrat aquest dijous dia 16, va aprovar per unanimitat de tots els grups el Pla d’Impuls a l’Economia Social i Solidària, un document que té l’objectiu de continuar impulsant a la ciutat el teixit d’iniciatives d’aquestes característiques i establir un full de ruta per als propers tres anys. En la defensa del punt hi va intervenir Elisabeth Guerrero Macià, com a representant de la Xarxa d’Entitats d’Economia Social i Solidària, tenint en compte que l’elaboració del pla ha seguit un procés participatiu amb agents, empreses i entitats relacionades amb l’Economia Social i Solidària de la ciutat i la comarca (vegeu més informació en aquest enllaç).

 

També per unanimitat es va aprovar, de manera inicial, la modificació de l’ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana de l’Ajuntament de Manresa, que limitarà la venda de begudes alcohòliques als establiments comercials entre les 11 de la nit i les 8 del matí, amb objectiu millorar la convivència veïnal i evitar actituds incíviques que es produeixen a les nits (vegeu més informació en aquest enllaç). Un cop feta aquesta primera aprovació, ara el text se sotmetrà a informació pública per un termini de 30 dies, en el qual podrà rebre al·legacions. Si se’n presenten, s’hauran de resoldre abans de poder aprovar l’ordenança de manera definitiva. Si no se’n presenten, l’acord esdevindrà definitiu.

 

Un altre dels punts que es va aprovar per unanimitat va ser el que feia referència als nous noms que tindran tres espais del barri de Bellavista: carrer del Cucut, plaça dels Ocells i Jardins de Bellavista. Així mateix, tots els grups van votar a favor a la proposició per donar 10.000 euros de la partida d’emergències a la campanya que ha iniciat el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament de suport a la població víctima del terratrèmol a Síria, el Kurdistan i Turquia. L’altre proposició que hi va haver en el ple d’aquest febrer, en aquest cas per impulsar una ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua, va rebre el suport de tots els grups excepte del PSC, que es va abstenir.

 

 

Canvis en el cartipàs municipal

 

En la sessió plenària es va informar dels canvis en el cartipàs municipal fruit del nomenament del regidor David Aaron López Martí com a nou director dels Serveis de Territori a la Catalunya Central. Tal com ja es va explicar, part de les responsabilitats de López seran assumides pel regidor Pol Huguet Estrada. En la sessió, també es va prendre coneixement de la renúncia del regidor López a totes les assignacions econòmiques que percebia de l’Ajuntament. Els punts que es van votar van rebre el suport de l’equip de govern d’ERC i JxM, mentre que els grups de l’oposició es van abstenir.

 

Per unanimitat es van aprovar les noves tarifes del servei públic de taxis de la ciutat, que s’incrementen un 4,93%. Pel que fa als nous preus de l’aparcament de la plaça Porxada, els grups de l’oposició es van abstenir. El preu serà de 0,0472 euros de zero a 180 minuts, de 0,0402 euros de 181 a 360 minuts, de 0,0341 de 361 a 600 minuts i un màxim diari de 23,90 euros.

 

Pel que fa a la resta de dictàmens, també es va aprovar, per unanimitat, el Protocol per a la constitució d’una Associació de Municipis en Defensa de la Gestió Pública del Cicle de l’Aigua i l’autorització al Consorci del Bages per a la Gestió de Residus per convocar places de personal, en aquest cas amb el vot a favor de tots els grups excepte del PSC, que es va abstenir. Amb el mateix resultat de votació es van aprovar les Cartes de Serveis de diferents àmbits municipals i també l’encomana de gestió que la Mancomunitat del Bages per al Sanejament ha fet a l’Ajuntament de Manresa, per tal que el representi en un procediment judicial civil, un encàrrec que s’executarà des dels serveis jurídics municipals, pel fet que la Mancomunitat no disposa d’aquests.

 

Així mateix, i per unanimitat, es van aprovar les bases reguladores del concurs d’emprenedoria Idees Joves i també les bases per a l’atorgament de subvencions de l’Àrea de Drets i Serveis a les Persones per a l’any 2023.

Destaquem
Banners anteriors
  • Opinió Grups Municipals
  • App de seguretat per a comerços
  • WC Publics
  • Síndic de Greuges
  • Pla de Protecció Especial del Patrimoni de Manres
  • Banca ètica
  • Manresa ciutat civica
  • Banner PA ICAM
  • Municipis per la independència
  • Projecte simbiosi industrial
  • Banc ADN
  • Consulta del planejament vigent
  • Carrer del balç
  • Tracta'm bé 2
Banners següents
Logo del Cor de Manresa
Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Política de seguretat | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat