Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

2015-2030-ODS - Objectius de Desenvolupament Sostenible a Manresa

Documents

El setembre de 2015, l'Assemblea General de l'ONU va aprovar la resolució: “Transformar el nostre món: L’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible”, un pla d’acció amb 17 objectius generals i 169 fites específiques en temes relacionats amb la pobresa, la fam, la igualtat de gènere, la biodiversitat, l’acció pel clima i la pau, entre altres.

Encara que el mandat de Nacions Unides estigui adreçat directament als governs dels estats, la mateixa institució reconeix que sense la implicació dels governs regionals i locals no serà possible complir aquests objectius i, de fet, ja són moltes les autoritats regionals i locals que estan treballant per donar-hi resposta.

En aquest sentit, l'Ajuntament de Manresa està duent a terme un procés d'alineament de les polítiques municipals amb els 17 objectius establerts a l'Agenda 2030, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Per això, a finals de 2018 es va redactar un primer document dels reptes dels ODS a Manresa per al debat intern amb regidories i personal tècnic municipal, el qual ha donat lloc a un segon document, adreçat al debat amb la ciutadania.

Durant el 2019 i 2020 tindrà lloc a Manresa un procés de participació ciutadana per donar veu als agents locals i a tota la població en la configuració de l’Agenda 2030 local, i per impulsar la implicació ciutadana en la implementació dels ODS a la nostra ciutat, amb el clar objectiu de conduir les accions de tots els actors del territori a aconseguir els objectives plantejats per l'ONU.

En efecte, el repte que plantegen els 17 ODS apel·la a tota la ciutat, no només a l’ajuntament de Manresa, de manera que només establint aliances locals i globals entre l’esfera pública i privada, i implicant la societat civil, aconseguirem avançar en el compliment dels ODS i l’Agenda 2030 a Manresa.

A banda del document de treball i debat que s’ha elaborat sobre els reptes de l’Agenda 2030 a Manresa, el personal tècnic de l’ajuntament de Manresa ha assistit a seminaris internacionals en el tema de la implementació dels ODS en ciutats mitjanes; la ciutat forma part del grup de treball sobre ODS de la xarxa europea Eurotowns, que celebrarà una trobada de ciutats el novembre de 2019 a Manresa; i el personal municipal rep formació i assessorament continu en el tema per part de la Diputació de Barcelona. 

Per a més informació sobre les diverses iniciatives de la província de Barcelona relacionades amb els ODS, inclosa la ciutat de Manresa, consulteu el següent enllaç: https://www.diba.cat/es/web/ods/localitzant-els-ods.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat