Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

El comissionat

La missió del Comissionat pel Centre Històric és la d'accelerar el procés de revitalització del centre Històric de Manresa per atraure persones, activitats i projectes. Alhora, el Comissionat té la funció de fer de pont entre els diferents agents que actuen al barri per facilitar la col·laboració mútua i solucionar possibles problemes.

Aquests són, a grans trets, els objectius del Comissionat del Centre Històric de l’Ajuntament Manresa, que va començar a caminar el març del 2016 amb Adam Majó al capdavant i a qui Pere Gassó va prendre el relleu el setembre de 2018.


Les actuacions del Comissionat s’agrupen principalment en 5 línies de treball:

1. Omplir buits. Buscar i donar ús a edificis buits, començant pels que estan situats en punts estratègics i que tenen caràcter singular i valor patrimonial:  els Jutjats Vells, l’Auditori Sant Francesc, l’antiga Cambra de Comerç, l’Anònima i l’antiga Fonda Sant Antoni serien objectius prioritaris.

2. Millores en l’espai públic. Promoure actuacions puntuals que millorin substancialment la qualitat de l’espai públic. Alguns exemples serien els enderrocs al carrer Na Bastardes per millorar l’aspecte de la part posterior de l’Ajuntament i de la baixada dels Jueus, endreçar l’entrada al carrer Alfons XII des de la Reforma, millorar l’aspecte i la funcionalitat de Sant Ignasi-Drets, eixamplar l’espai públic a la cruïlla entre Mel i Urgell, convertir la plaça Milcentenari en espai verd, reformar el carrer Sant Andreu o el de santa Maria, adequar els espais lliures a l’entorn del carrer de la Mel, etc.

3. Itineraris comercials i de passeig del barri antic, sobretot als sectors de Sant Miquel, Sobrerroca i Alfons XII. Per fer-ho, caldrà millorar la il·luminació, definir itineraris escolars, potenciar les activitats a la Plaça Major i al Parc de la Seu per reforçar els carrers que hi van a parar,  buscar usos per als baixos d’aquests carrers sense limitar-nos als estrictament  comercials, proposar fórmules per abaratir l’aparcament, donar facilitats a la instal·lació de nous projectes...

4. Habitatge. El problema de l’habitatge al Centre Històric no és tant de pisos nous o semi-nous desocupats sinó de pisos vells que necessiten obres de rehabilitació importants. Caldrà ser selectiu, prioritzant els habitatges amb llum natural i encarats al sud, i caldrà combinar l’acció municipal directe amb la col·laboració amb els propietaris privats a través de la masoveria urbana, els acords de cessió, els microcrèdits i la subvenció directa.

5. Percepció. Des del Comissionat es considera que el Centre Històric té un problema de percepció negativa injusta i es treballarà per revertir-la de dues maneres:  Amb fets, generant notícies positives, i amb discurs, destacant les nombroses avantatges de viure o treballar al Centre Històric.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat