Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Ajudes a les empreses per a la contractació de persones en situació d'atur

L'Ajuntament convoca, mitjançant procediment en règim de concurrència competitiva, la concessió d'ajudes a les empreses   per a la contractació de persones en situació d’atur.

Podran ser beneficiaris/aries les empreses i/o entitats, legalment constituïdes, siguin persones físiques o jurídiques, que contractin persones en situació d’atur durant un període mínim de 3 mesos, a jornada completa o jornada parcial del 50% o superior.

També podran ser beneficiaris els treballadors o professionals per compte propi o autònoms, sempre i quan contractin treballadors per compte aliena.

En qualsevol cas les persones beneficiàries hauran d’estar domiciliades al Bages o tenir un centre de treball al Bages. 

Quantia de les ajudes

L’Ajut consistirà en cobrir el 50% dels costos salarials de la contractació del treballador/a fins a un màxim de 6 mesos. En el cas que es contracti a una persona inclosa en el col·lectiu de risc d’exclusió social aquest percentatge serà del 75% del costos salarials 

Requisits de les persones contractades

 

Les persones contractades hauran de complir tots els requisits següents

-       No estar realitzant cap activitat retribuïda de caràcter laboral ( per compte propi o aliè), amb independència de que es compleixin o no els requisits per a percebre prestació d’atur.

-       Estar en situació prèvia d’atur i inscrita al Servei d’Ocupació de Catalunya  com a demandants d’Ocupació no ocupats i no cotitzin a cap dels règims de la Seguretat Social previstos al TRLGSS.

-       No haver estat contractada per l’empresa i/o entitat beneficiària en els 6 mesos immediatament anteriors a la data de sol·licitud de subvenció.

-       No tenir relació de parentiu amb l’empresari – o grup d’empreses al qual pertany- que el contracti fins el quart grau de consanguinitat o segon d’afinitat.

 

En tot cas, les persones a contractar seran proposades pel Centre d’Iniciatives per l’Ocupació  (CIO) de l’Ajuntament de Manresa, qui pre-seleccionarà – sempre que sigui possible- vàries persones que compleixin el perfil sol·licitat per l’empresa. La selecció final la farà l’empresa d’entre les persones pre-seleccionades pel CIO.

Normativa i documentació a presentar:

A  la part superior dreta d'aquesta mateixa pàgina, trobareu:

- La normativa, que estableix els criteris i condicions per a sol.licitar les subvencions

- Els documents a presentar

Presentació de sol·licituds:

El termini de presentació comprendrà des del dia 21 de juny a 15 de juliol de 2019 

La documentació es pot presentar:

  • Telemàticament : a través d'aquest enllaç, o bé
  • Presencialment: a l'oficina d'atenció al ciutadà (OAC), situada a la Plaça Major núm. 1, en el següent horari d'atenció al públic (de dilluns a dijous de les 8:30 h a les 17:00 h i divendres de 8:30 h a les 14:00 h) o bé en  qualsevol altre registre descentralitzat de l’Ajuntament en horari d’atenció: de les 8,30 h a les 13,30 h.

En qualsevol cas, estaran obligades a relacionar-se electronicament amb l’Administració i per tant hauran de formalitzar la sol·licitud a través de mitjans electrònics les persones següents: 

-      Les persones jurídiques

-       Les entitats sense  personalitat jurídica

-       Aquelles que exerceixin una actuació professional per la qual es requereixi col·legiació obligatòria.

 Aquelles que representin un interessat que estigui obligat a relacionar-se electronicament amb l’Administració 


Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat