Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Lotus blau

Lotus blau

Aquesta proposta consisteix en un itinerari vivencial que combina el coneixement de l’espai amb la nostra connexió espiritual amb ell i amb la relaxació i benestar que hi aporta. Inclou activitats de mindfulness,  respiració i relaxació, música, visualitzacions...

El projecte lotus blau treballa aspectes d'interioritat, consciència, globalitat i respecte.

Activitats

Hi ha diferents tipus de pràctiques:

  • Dansa d'aire tribal col·lectiva: per activar el cos i centrar la ment per la jornada. 
  • Assanes col·laboratius: es realitzen assanes per parelles i grupals, experimentant que units sumem, que el treball en equip respectuós i conscient, ens permet assolir fites més elevades, més globals i integradores, on tots els individus tenen el seu paper.
  • Tècniques de respiració i pranayama: mitjançant la respiració es pot regular el funcionament del sistema nerviós, calmant-lo si s'està és nerviós o angoixat, o activar-lo si es precisa més atenció, claredat mental i sortir d'estats de sopor. En grups reduïts s'ensenya als joves a respirar correctament i utilitzar la respiració com a eina de regulació interna.
  • So i mantra: la veu és un recurs psicofísic, expressiu i terapèutic, a través del so i el mantra es treballarà el despertar la fortalesa interna, expressió, i intenció i direcció mental.
  • Visualització: és la capacitat de representar a través d'imatges mentals objectes, escenaris o vivències, integrant la voluntat i la imaginació. Una potent eina per l'aprenentatge, transformació i memòria. Al llarg del camí, entrenarem aquesta tècnica com a font d'experiència i aprofundiment. 
  • Mindfulness: és la capacitat de dirigir voluntàriament l'atenció en el moment present, amb una actitud d'obertura i acceptació. Al llarg del recorregut entrenem l'atenció, l'estat de presència en l'aquí i l'ara, i aprendrem a desactivar el pilot automàtic i a connectar-se amb l'experiència tal i com és desplega en cada moment. 
  • Regulació emocional: es presenten tècniques per gestionar aquelles situacions on les emocions intenses ens dominen, segrestant la nostra voluntat i raó. Aprenem a aturar la reactivitat, que tan ens mou cap a la impulsivitat com a l'evitació, i ens limita la presa de decisions conscients.
  • Nidra col·lectiu: Finalitzem el dia amb una tècnica de relaxació mental anomenada també "son conscient" a la cova de Manresa. On a part d'assolir un estat de relaxació profunda és treballa un propòsit intern de canvi i transformació per a un millor ben estar individual i amb les seves repercusions col·lectives. 
  • Tanquem l'itinerari meditatiu amb la presentació d'un objecte que haguem trobat pel camí, i que representi una qualitat pròpia. I la representació a través d'imatges o de paraules de l'experiència viscuda, i amb uns treballs de mantra i so col·lectiu.

Curs 2016-2017: Prova pilot

L’escola que ha participat en la prova pilot del dia 20 d’octubre de 2016 és FEDAC, amb els alumnes de segon d’ESO. L’itinerari, d’uns 12 kilometres, és l’últim tram que va fer Sant Ignasi, abans d’arribar a Manresa, l’any 1522.

Aquest projecte s'organitza des de l'Ajuntament de Manresa, amb la col.laboració d'Aura Ioga, i amb el suport de l'Ajuntament de Castellgalí, l'Oller del Mas i la Cova, de Manresa.

Vídeo amb recull de fotos (FEDAC)


Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat