Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Canvis de mobilitat per la campanya de Nadal

Illa de vianants al Carrer Guimerà per la campanya de Nadal

L’Ajuntament de Manresa ha presentat els canvis de mobilitat durant tota la campanya de Nadal que constituiran una prova pilot per convertir el carrer Guimerà en un illa de vianants  i donar continuïtat peatonal del carrer Guimerà fins a la plaça Sant Domènec a través d’un nou pas de vianants.

Les mesures que es duran a terme tenen  l’objectiu de dinamitzar l’activitat comercial i millorar la mobilitat, fomentant l’ús del transport públic i la mobilitat a peu en unes dates de gran concurrència de persones en aquest entorn del centre comercial.

Així, a partir del dia 18 de desembre i fins al dia 11 de gener, aquest important vial comercial de la ciutat restarà restringit al trànsit general de vehicles per incentivar i dinamitzar l’activitat comercial i, alhora, facilitar la mobilitat dels vianants i de transport públic en unes dates de molta concurrència de persones en aquest entorn. El pla de mobilitat consisteix en:                  

Illa de vianants del carrer Guimerà

Establir com a illa de vianants el carrer Guimerà, entre el carrer Canyelles (encara al Passeig de Pere III) i el carrer Sant Joan Baptista de la Salle. Això implica una restricció del trànsit privat en general, tot i que hi podran circular vehicles de residents que ho necessitin 24 hores, transport públic (línies 1, 3 i Festius), taxis, càrrega i descàrrega (de les 20 hores a les 12 del migdia), vehicles de serveis i d’emergències.

Es recomana al trànsit privat que es dirigeix al centre comercial de la ciutat que utilitzi els aparcaments públics propers, així com les zones d’aparcament de zona blava o lliures que solen estar més allunyats del centre.

Per tal de millorar la fluïdesa del trànsit i la seguretat dels vianants, s’estableix el canvi de sentit de circulació del cantó esquerre (costat edifici Sindicats) del Passeig Pere III entre la plaça 11 de Setembre i la plaça Espanya. Així, els vehicles podran continuar el seu recorregut habitual per la banda dreta del Passeig (Institut Lluis de Peguera) o bé utilitzar el cantó esquerre d’accés al centre (tenint en compte que els vehicles no autoritzats es desviaran cap al carrer Canyelles).

Els passos de vianants de la plaça Espanya es prioritzen per la utilització de vianants, donant continuïtat al tram central del Passeig des de Crist Rei fins a la plaça 11 de setembre i no permetent-hi el pas de vehicles.

La zona blava del carrer Guimerà quedarà anul·lada i hi estarà prohibit l’estacionament a tot el carrer, excepte per les operacions de càrrega i descàrrega en l’horari establert.

(Cliqueu sobre el plànol per veure'l ampliat)

Tall de trànsit darrer tram carrer Guimerà

El darrer tram del carrer Guimerà, entre Sant Joan Baptista de la Salle i la Muralla, es tallarà completament al trànsit, per tal que es converteixi en una zona exclusiva de vianants.

Els veïns que han d’accedir al seu gual per aquest tram ho hauran de fer per Passeig Pere III i Canonge Mulet, des de la Muralla Sant Francesc. Aquest accés s’obrirà de forma provisional però continuarà restringit el seu accés a veïns i càrrega i descàrrega.

La càrrega i descàrrega en aquest tram s’haurà de realitzar al primer tram del carrer Guimerà o altres zones que s’habilitaran al respecte.

Es restringeix la sortida del pàrquing públic Porxada al carrer Guimerà.

Aquest tall també implicarà el trasllat de la parada central de transport públic urbà.

El servei de recollida de cartró es realitzarà fora d’aquest àmbit exclòs al trànsit, en els punts que s’indicarà a tal efecte.

Nou pas de vianants Muralla Sant Domènec

Dins les mesures de priorització dels vianants s’estableix un nou pas de vianants semaforitzat de forma provisional que connectarà el carrer Guimerà amb el Centre Històric de la ciutat, a través de la plaça Sant Domènec.

Prioritat al transport públic

Durant la campanya de Nadal es realitzarà un reforç de transport públic urbà en la línia 8 – perimetral estacions. En dies festius de comerç obert es passarà la freqüència de 1 hora a 30 minuts.

També es reforçarà la línia 1-La Balconadaels dissabtes de la campanya de Nadal, passat de freqüències de 20 a 15 minuts en hores punta.

Per tal de donar prioritat i fluïdesa al transport públic al centre de la ciutat, es mantindrà el seu pas per el primer tram del carrer Guimerà, regulat com a illa de vianants.

Atès el tancament del segon tram del carrer Guimerà es traslladarà de forma provisional la parada central del transport públic de la ciutat a l’inici del mateix carrer (proper a Crist Rei).

Aquest canvi, tot i que crearà inconvenients als usuaris, atès que la parada no disposarà de marquesina, ni bancs, ni panell informatiu, es prova per tal de valorar el pas del transport públic pel carrer Sant Joan Baptista de la Salle, en comptes de pel darrer tram del carrer Guimerà.

Des del primer dia es faran una campanya de comunicació adreçada als usuaris informant-los dels canvis de parades de les línies afectades, amb presència d’informadors de l’Ajuntament a les parades afectades, així com amb fulletons informatius, informació a les parades, als busos, als comerços i a través de la web . www.manresabus.com.

En concret, els canvis de les línies de transport públic urbà seran:

La línia 2 de la Parada, es desviarà per la carretera de Vic, fent la seva parada central a la Pl. Sant Domènec. S’anul·laran les parades de Bonavista, plaça Espanya i Guimerà.

La línia 1 i F6 (festius) dela Balconada trasllada la parada de Guimerà a l’inici del carrer Guimerà (Crist Rei) i la parada Mercat Puigmercadal es trasllada davant de l’edifici Infants (carretera de Vic).

La línia 3 dela Mion-plaça Catalunya, es trasllada de la parada de Guimerà a l’inici del carrer Guimerà (Crist Rei), fent la seva parada central a la pl. Sant Domènec.

Es manté la parada de taxi al carrer Guimerà

El transport públic interurbà es trasllada de la parada de plaça Espanya a Passeig Pere III (entre plaça 11 de setembre i carrer Sèquia).

Valoració dels resultats de la prova pilot

Durant la prova pilot, s’aniran realitzant valoracions contínues amb tots els amb tots agents els implicats: veïns del centre, comerciants, usuaris de transport públic, serveis, policia local,...

Un cop finalitzada la campanya es farà una valoració global dels resultats que permetran considerar quins aspectes han estat positius o els que cal millorar per tal d’establir el carrer Guimerà com a illa de vianants.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat