Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

2013-Smart Cities - Eix Diagonal

Una ciutat  intel·ligent o eficient  disposa d’un desenvolupament urbà basat en la sostenibilitat i és capaç de respondre de forma adient a les necessitats bàsiques de les institucions, les empreses i els habitants, tant en els aspectes econòmics, com en els socials i mediambientals.

Una ciutat pot ser qualificada d’intel·ligent en la mesura que les inversions que es porten a terme en capital humà ( ensenyament inicial, mitjà , superior i d’adults), en aspectes socials, en consum energètic, en tecnologies de la comunicació i en  infraestructures de transport,  promouen una qualitat de vida elevada, un desenvolupament  econòmic-ambiental durable i sostenible, una governança participativa i una gestió prudent i reflexiva dels recursos naturals.

Els ajuntaments de Manresa, Igualada, Vilafranca del Penedès i vilanova i la Geltrú impulsen conjuntament el desenvolupament del Smart-Eix Diagonal.

Amb el projecte Smart Eix Diagonal es pretén aconseguir que els municipis de Vilanova i La Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa avancin en les línies estratègiques necessàries per a poder ser  mes sostenibles des d’un punt de vista social, econòmic i mediambiental. 

L'acte de signatura del protocol es va portar a terme el dia 11 de desembre del 2013.


Actuacions

Les actuacions incloses en aquest projecte van destinades a la promoció econòmica del territori, al benestar dels nostres habitants, a la millora del medi ambient i a la transparència de les nostres administracions:.

Aquestes actuacions s'agrupen en els àmbits següents:

  • Eix diagonal (Smart-road): Disposar d'infrastructura de comunicacions avançada en l'Eix Diagonal i dotar-lo d'elements que facilitin i millorin la circulació i la seguretat.
  • Governança (Smart-governance) : Transparència i participació (e-administració, e-participació). Treballar de forma conjunta els projectes de OpenData , indicadors de transparència i eines de participació a través de mòbil. Compartir desenvolupaments i plataformes tecnològiques.
  • Medi ambient (Smart-environment) : Sostenibilitat, eficiència energètica i energies renovables. Compartir projectes en els àmbits d'eficiència energètica, energies alternatives i control mediambiental.
  • Serveis urbans (Smart-street) i mobilitat (Smart-mobility). Compartir iniciatives en els àmbits de xarxes de serveis urbans, optimització de la gestió de residus , trànsit i transport urbà.
  • Innovació i economia (smart-economy). Millorar les infraestructures dels polígons industrials (smart-polígons) i promoure la creació d'empreses locals per a proveir i mantenir infraestructures tecnològiques.
  • Àmbit social i salut (Smart-living). Compartir projectes en els àmbits d'atenció social, salut, seguretat i protecció civil.
  • Coordinar actuacions en l'àmbit d'infraestructures de comunicacions de fibra òptica i wifi.
  • De forma transversal als àmbits, també es preveu la participació conjunta en projectes europeus per poder finançar el projectes concrets que puguin anar sorgint. 


Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat