Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Objectius

Objectius generals del programa 


L’objectiu principal del programa és el de commemorar, és a dir fer memòria, d’aquest episodi de la història per tal de donar-la a conèixer a tota la ciutadania com a història comuna i, així, contribuir a crear complicitats i fomentar la identificació i la cohesió de la comunitat amb un passat comú. 

El programa per a la commemoració dels 300 anys de la Guerra de Successió a Manresa es fonamenta en tres eixos: 

• Programa institucional: activitats destinades a què, des de l’ajuntament de la ciutat i les organitzacions ciutadanes, es doni el relleu necessari a l’efemèride a nivell local. Per altra banda, la ciutat s’adhereix a la commemoració nacional que s’impulsi des del Parlament i el Govern de la Generalitat i a les iniciatives que s’impulsin entre els municipis de la comarca i de la Catalunya central. 

• Programa de recerca: en el marc de la commemoració, la ciutat vol aprofundir en el coneixement d’aquest període històric i impulsar accions en favor de la recerca històrica, la revisió historiogràfica i la difusió del coneixement a l'entorn de la Guerra de Successió i de l’època moderna. 

• Programa de divulgació: s'impulsen actuacions de divulgació de la commemoració entre el públic en general per incrementar el coneixement de la pròpia història i per a fomentar la identificació i la valoració del passat compartit per la comunitat. Per això es promouen actes i materials de caràcter participatiu, formatiu o lúdic. 

El conjunt de les accions que es faran a Manresa es desenvoluparan entre el mes de juliol de 2013, quan es commemorarà els 300 anys de l’incendi de Manresa per part de les tropes borbòniques, i el 18 de setembre de 2014, quan farà el tricentenari de la capitulació de Cardona.


Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat