Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

0-3 anys. Educació infantil de primer cicle

 L'educació infantil és l'etapa educativa preobligatòria que s'imparteix als infants de 0 a 6 anys. S'organitza en dos cicles de tres cursos: 
  • Primer cicle d'educació infantil (0 a 3 anys)
  • Segon cicle d'educació infantil (de 3 a 6 anys)

Cal tenir en compte que no són etapes obligatòries i que no és fins als 3 anys quan, d’acord amb la Llei d’Educació de Catalunya, l’ensenyament és universal i gratuït, amb oferta de places per a tots els infants.

En el primer cicle, dels 4 mesos als 3 anys, l’oferta de places és inferior, entre d’altres motius perquè els llindars d’escolarització desitjables segons estudis realitzats per experts pedagogs estan establerts entre un 50 i 60% dels infants d’aquestes edats. 

Poden impartir el primer cicle d'educació infantil els centres creats o autoritzats per l'Administració educativa. Els centres que únicament imparteixen el primer cicle d'educació infantil tenen la denominació genèrica de llar d'infants o escola bressol.

L’objectiu principal de l’educació infantil és contribuir al desenvolupament emocional i afectiu, físic i motor, social i cognitiu dels infants.

S'organitza d'acord amb els principis d'educació inclusiva i coeducadora. Fa una atenció especial a la diversitat dels infants, a la detecció precoç de les necessitats educatives específiques, a la intervenció en les dificultats de desenvolupament tan bon punt es detecten i a la cooperació estreta entre els centres i les famílies.

L'educació dels infants i els primers aprenentatges es fan a la famíla però quan l'infant entra a l'escola aquesta responsabilitat educativa es comparteix. La llar d'infants és un espai que permet l'adquisició de coneixements i de vivències emocionals i socials. És, després de la família, el primer espai social de cohesió, integració i participació. Compta amb un equip educatiu responsable i preparat per atendre els infants en un entorn adequat i de confiança i acompanyar-los en el seu aprenentage.

S'organitza en tres grups d'edat diferents: grup d'infants menors d'1 any, grup d'infants d'1 a 2 anys i grup d'infants de 2 a 3 anys


Consulta les llars d'infants públiques i privades 

Més informació de les llars d'infants públiques

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat