Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Opinions dels grups municipals


 • Junts x Manresa (JxM)

  Simpatitzants i associats de Junts per Manresa ratifiquen l'acord amb ERC

  14/06/2019

  Més d’una trentena de persones s’han reunit divendres al vespre a la seu del PDeCAT a Manresa per fer una valoració del pacte amb ERC, que acorda, entre altres coses, que Valentí Junyent serà alcalde durant un any, i després deixarà pas a Marc Aloy dels republicans.

  Els simpatitzants i els associats de Junts per Manresa han valorat positivament l’entesa entre les dues formacions i el gest del partit de cedir l’alcaldia tres anys a ERC per tal de desencallar la negociació i arribar a un acord per un govern fort i estable que sigui beneficiós per al futur de la ciutat.

  Els representants de Junts per Manresa en la negociació, Valentí Junyent, Joan Calmet i Toni Massegú, han explicat detingudament com s’havien dut a terme les negociacions amb ERC i els acords principals que havien reeixit, després de l’empat tècnic dels dos partit... [ Llegir més ]

 • Eduquem sense por

  23/11/2018

  Vivim en un moment on la repressió s’ha convertit en la gran protagonista. Persones com jo, nascudes ja en democràcia, estem vivint astorats, com els drets més bàsics es van perdent a poc a poc amb una única excusa: Espanya i l’estat de dret. 

  Ja fa temps que l’escola i, amb ella, tots els docents i tots els seus protagonistes, estàvem al bell mig de la diana. Ara, però, ja hem passat de les amenaces als fets: 9 companys nostres han estat assenyalats per pseudoperiodistes inconscients i líders polítics autoritaris i folls d’odi. I quin és el crim? Fomentar el debat, acceptar preguntes, educar dins el context social. Els nostres companys i les nostres companyes han estat acusades de reflectir la realitat dins les seves aules. Acusen als companys d’un suposat delicte d’odi i de fomentar un fals adoctrinament.

  Tenen ganes que tinguem por. Ens volen at... [ Llegir més ]

 • 1 d'octubre

  15/10/2018

  Dissabte 30 de setembre del 2017. Les 7 del vespre. Fora mòbils (ja ens hi hem acostumat) i últimes instruccions per l’endemà, 1 d’octubre del 2017. Nervis, tensió, dubtes, preguntes, sorpreses… Somriures impacients, preguntes sense resposta. A l’ambient però, il·lusió. Esperança. Alegria. El futur el tenim a tocar i amb ell, els objectius tan anhelats.

   

  Passen les hores i toca descansar. A les 3.30 el despertador sona més fort que mai. Dempeus, dutxa ràpida, cafè i cap als carrers que en aquell moment, no són de ningú. Alguns joves beguts, ballen davant d’un semàfor sense preveure el què vindrà. Als col·legis la llum s’escola per les persianes i amb ella, l’emoció de comprovar una vegada més, que junts ho podrem tot.

   

  [ Llegir més ]

 • Junts per Manresa anirem més lluny

  23/07/2018

  La calor ha arribat amb força i amb ella ha arribat reconéixer un fet: estem dividits. La societat catalana està fracturada i el forat és cada cop més gran i més profund. Manresa, no és pas una excepció. La bretxa a dins la ciutat és observable a simple vista, i més en aquests últims dies.

   

  El problema, però, és que aquesta divisió no és tal com la pinten certs mitjans de comunicació o certs representants polítics: no és entre catalans i/o espanyols; tampoc és entre companys i companyes de diferents partits polítics. Òbviament, no ho és entre veïns i veïnes de diferents barris. La divisió profunda que existeix és entre els ciutadans i les ciutadanes que volen construïr i alguns altres, una minoria força sorollosa que tan sols anh... [ Llegir més ]

 • Solucions locals per a problemes globals

  22/05/2018

  Si ens prenguéssim uns minuts per fer una llista dels problemes més greus als quals haurà de fer front la humanitat durant els propers anys, no tinc cap mena de dubte que una gran majoria coincidiríem en posar en els primers llocs el fenomen de l’escalfament global. Temperatures mitjanes cada cop més altes, desglaç dels pols amb la conseqüent pujada del nivell del mar, inundacions, augment dels fenòmens meteorològics extrems (fortes tempestes, grans incendis), zones amb major dificultat d´accés a recursos hídrics i alimentaris (el que podria actuar com a detonant de guerres i/o provocar amb tota seguretat fenòmens migratoris força més importants als que veiem en l´actualitat)… aquests són només alguns dels problemes secundaris que es deriven del canvi climàtic, un problema que no podem oblidar, en som directament responsables. 

  ... [ Llegir més ]
 • Cada dia ha de ser 8 de març

  08/03/2018

  Hi han moments que ja no és que sigui necessari donar un pas endavant; hi han moments que cridar  fort i valent contra les injustícies es converteix en obligació. I ara és un d'aquells moments. En ple segle XXI tots els homes hem de donar un pas en ferm i cridar alt i fort que ja n'hi ha prou; ja n'hi ha prou de discriminacions i de mirar cap a una altra banda; ja n'hi ha prou de fer veure que no va amb nosaltres i quedar-nos en un lateral pensant que és cosa d'elles. Nosaltres som els primers que hem de dir prou a les diferències entre sexes, prou a les discriminacions només pel simple fet de tenir ovaris i no testicles.  Som nosaltres els que durant molts anys ens hem aprofitat de certes “tradicions” i sense voler-ho hem defensat mantenir certs privilegis. Som la meitat de la població i si realment volem una societat millor i més avançada, l'únic camí... [ Llegir més ]

 • Denunciem la normalitat

  28/02/2018
  Xavier G. Albiol (polític) parlant de les urnes de l’1 d’octubre:
  “La meva dona en te una igual per a la roba bruta” 
  M.Rajoy (president del Gobierno de Espanya interrogat sobre la bretxa salarial):
  “no ens fiquem en això” 
  Miguel Ángel Rodríguez (ex-portaveu Gobierno de España, parlant d’Inés Arrimadas) 
  "és físicament atractiva com a femella jove”
  Carlos Herrera (periodista, parlant de la diputada Anna Gabriel exiliada a Suïssa):
  “ha abandonado el feísmo y se ha puesto desodorante”

  Tots aquests comentaris fets per mascles ALFA són actuals. De fet, només són uns petits i breus exemples de la normalitat del masclisme, d’aquesta banalització de la desigualtat. Però dia rere dia en trobem molts més: quan es constata que la parella d’una diputada &ea... [ Llegir més ]
 • Entre tots ho farem

  02/12/2017
  Manresa capital de la Cultura Catalana 2018. Manresa Cor de Catalunya. Manresa, capital de la Catalunya Central, Manresa 2022...  els eslògans van molt bé per diferenciar-nos, per presentar projectes o per guanyar valor. Però si rere els eslògans només hi trobem paraules buides i expressions sense significat, la gent és impossible que se'ls cregui i que per tant, se'ls pugui fer seus. 

  Des del PdeCAT Manresa (aprofitem per agraïr la possibilitat que ens brindeu d'escriure aquí, presentar-nos i donar la nostra opinió) apostem molt fort per què la nostra ciutat pugui tenir uns grans eslògans però sobretot, aquests siguin la presentació d'allò real i palpable per tots els veïns i les veïnes. Apostem per què els eslògans siguin la conseqüència directe de la feina diària ben feta.

  Sabem que venim de temps molts durs. Uns t... [ Llegir més ]
 • La mineria, problema o oportunitat?

  20/10/2017
  Fa molts anys que la Unió Europea impulsa i finança projectes de recerca amb l'objectiu de desenvolupar noves tecnologies i processos que permetin aprofitar els recursos minerals del continent i així evitar que el desenvolupament econòmic depengui de tercers països. Es tracta d’una qüestió tan rellevant, que en l'actualitat necessitem matèries primeres de fora de les nostres fronteres per fabricar qualsevol component electrònic, construir les infraestructures que tant necessitem o subministrar adobs als cultius. Per sort, el Bages disposa d'un dels principals jaciments d'Europa d’un recurs catalogat com estratègic per la Comissió Europea, la potassa.

  Una de les principals particularitats de la mineria és que no es pot escollir  ni modificar l’emplaçament on es troba el recurs. Aquesta sort, o desgràcia segons cadascú, ha estat reconeguda per molts pa&iu... [ Llegir més ]
 • Vine a guanyar el Sí al millor país

  25/09/2017
  Hi han lemes que encara que no s'ho proposin, aconsegueixen resumir el què vols (o el que no desitges per res del món). O ells o nosaltres; o tu o jo; o la llei o l'espai sideral... Una sola conjunció diu molt (o molt poc) del qui l'escriu, del qui la diu, del qui l'expressa...

  Aquesta setmana la gent del Partit Demòcrata comencem la campanya pel SI. Una campanya on convidem a tothom, vingui d'on vingui i pensi el que pensi, a aconseguir guanyar el Si al millor país. Nosaltres som homes i dones que des de fa molts anys lluitem des de diverses posicions per a guanyar la llibertat del país i ho fem amb el convenciment que volem un Si per a construir un futur millor del present que tenim. Ho fem amb ganes de sumar i de mirar endavant. Volem que les conjuncions que ens separen entre bons i dolents només es facin servir per a separar els demòcrates dels que consideren que la llei està per sobre de la sobirania popular... [ Llegir més ]
 • Els Mossos s'han fet grans

  17/09/2017
  Madurar significa arribar al punt de desenvolupament òptim sii parlem de fruita i en referència a les persones, arribar a l’edat adulta. Les similituds són evidents i en ambdós casos, els processos per arribar als diferents estatus depenen de diversos factors externs, com poden ser les condicions en que creix o s’emmagatzema la fruita (sequera, pluja, humitat, sol, pedregades...) o tractant-se de persones hi influiran l’entorn social i les vivències personals (la coneixença d’alguna persona, la primera feina, la mort d’un ésser proper, haver de deixar la casa dels pares, ‘la mili’...). 

  Partint d’aquesta base, crec que la percepció que el Cos de Mossos d’Esquadra (en tant que col·lectiu de persones) abans dels atemptats de Barcelona i Cambrils, es trobava en un nivell de maduració inferior a altres cossos policials com la Guàrdia Civil o la ... [ Llegir més ]
 • Siguem protagonistes

  19/07/2017
  Manresa al juliol bull: el Passeig cada tarda s'omple de veïns i veïnes cercant el millor lloc a la seva terrassa preferida; famílies i parelles busquen en els comerços de la ciutat les millors ofertes; festes majors de barri porten l'alegria i la diversió a tots els racons de la ciutat... A més, aquest any han tornat les obres; petits problemes necessaris que faran millorar-la i preparar-la pel futur que tenim a tocar. Les obres de la Plaça Bonavista avancen a bon ritme juntament amb les petites millores que es van fent. Manresa és una ciutat viva i dinàmica que vol estar preparada pels reptes que estan a punt d'arribar. I davant de la ciutat, un equip de govern encapçalat per l'Alcalde Valentí Junyet que ha fet tot el possible per tal que avui estiguem en condicions per a poder somiar. 

  Enmig de tot aquest ambient de xancletes, samarretes i obres i sense que molts n'estiguin gaire al cas, estem v... [ Llegir més ]
 • Les dues cares de Venècia

  28/06/2017

  Venècia, ciutat eminentment turística situada al nord d’ Itàlia, el nucli històric de la qual està situat en un conjunt d’illes banyades pel mar adriàtic i ha estat declarada patrimoni de la humanitat per la Unesco. Canals, gòndoles, carnavals... molts són els seus actius però avui, tot i que pugui semblar-ho pel títol i les tres primeres línies, no els parlaré de la ciutat. No amb la que està caient. 

  Els darrers mesos, Venècia ha aconseguit ser “trending topic” gràcies a l’anomenada comissió de Venècia, nom que va adoptar la Comissió Europea per a la democràcia pel dret’ (òrgan consultiu del Consell d’Europa format per un grup d’experts independents en el camp del dret constitucional) després que aquests triessin la ciutat de Venècia com a indret per reunir-se i dur ... [ Llegir més ]

< Tornar al llistat de tots els partits

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat