Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Oli domèstic

Fins fa poc, llençar l’oli pel desaigües era una pràctica habitual sobre tot a les llars, sense prendre consciència de les greus conseqüències que aquesta acció comportava. 
Pel fet que és un producte que no es dilueix amb l’aigua, l’oli domèstic és converteix en un residu altament contaminant i perjudicial pel medi ambient quan s’aboca per l’aigüera.


- Contaminació de grans quantitats d’aigua. 1 litre d’oli usat llençat per la pica pot contaminar 1000 litres d’aigua, sent un dels residus més contaminants que generem a casa.
- Obstrucció d’aixetes i canonades.
- Dificulta la depuració de les aigües residuals urbanes, provocant grans despeses econòmiques.


- Reutilitzar un pot o una ampolla de plàstic com a recipient per guardar l’oli usat a la cuina (esperar a que es refredi). Pots ajudar-te amb un embut. 
- Portar el recipient d’oli domèstic ple al punt verd o deixalleria més proper.
D’aquesta forma, garantim el reciclatge d’un residu contaminant per poder-ho convertir en una energia neta i renovable (biodièsel), i també, per generar productes d’alimentació animal, cosmètics i sabons.

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat