Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Inspeccions establiments minoristes alimentació


L’any 2011 amb la publicació del RD 191/2011 de 18 de febrer, (on es derogaven les Autoritzacions Sanitàries de Funcionament i s’obligava als ajuntaments a la creació d’un cens municipal d’establiments minoristes d’alimentació ) va quedar invalidat el procediment que es venia fent servir ( de freqüències mínimes d’inspecció) i va obligar-nos a re-formular tot el procés d’inspeccions.

 

Finalment el 2013 es va aprovar per Ple Municipal el “nou pla d’inspeccions”,  basat en la valoració del risc alimentari, en el temps transcorregut entre les inspeccions i en aplicar un factor de correcció que ens permet anar a tot tipus d’establiment, encara que per definició sigui  un establiment de risc baix ( perquè no hi ha manipulació, producte no fàcilment periple,...).

 Aquesta és una nova eina més dinàmica que ens permet estar actuant sempre sobre els establiments que presenten el risc alimentari més alt i, en menys freqüència però també sobre els establiments de risc alimentari baix.

 

A principis de 2015 també es va elaborar un protocol per l’aplicació de multes i sancions derivades de l’activitat inspectora i gràcies a una ajuda de la Diputació de Barcelona es va auditar el servei d’inspecció segons la norma de qualitat UNE-EN-ISO 9001:2008 ,obtenint un resultat favorable.

 

Així doncs, les inspeccions es programen en funció d’una fórmula que es basa en la valoració del risc alimentari que presenta cada establiment i en el temps que fa que no s’ha anat a inspeccionar aquell establiment en concret.

 

Excepcionalment, si hi ha denúncia, alguna toxiinfecció,...es fan inspeccions també d’ofici , fora del pla d’inspeccions,per corregir de forma urgent les condicions sanitàries de l’establiment.

 

Si teniu interès en veure quins són els protocols que s’utilitzen per realitzar les valoracions del risc alimentari als establiments i quins són els protocols d’inspecció que s’utilitzen ho podeu consultar en la documentació aquí adjunta. Són eines que ens permeten objectivar les visites de valoració i inspecció i també us poden servir, en cas que tingueu o treballeu en un establiment alimentari , per reduir riscos i per tant millorar el servei i seguretat dels aliments que oferiu i es consumeixen a Manresa.

 

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Informació i Crèdits | Política de privacitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat