Una xocolata bona en tots els sentits
UNA XOCOLATA BONA EN TOTS ELS SENTITS
Àrea/Departament: Programa de Cooperació
Categoria: Activitat
Preu: Gratuït
Descripció:
Consisteix en una activitat per donar a conèixer el comerç just de la xocolata, tot comparant-lo amb el comerç convencional d'aquest producte.
L'activitat consisteix en una explicació amb el suport de presentació powerpoint on es veu el procés d'elaboració de la xocolata, des del fruit a l'arbre fins a les nostres taules. A banda de les fotos de l'arbre, fros i fruites durant l'activitat també es mostra un fruit de cacau amb les llavors a dins.
Els infants poden olorar, tocar... el fruit d'un arbre tropical, experiències que resulten molt atractives.
Durant la presentació es van anomenant allò que distingeix el comerç just del comerç convencional, destacant l'absència de treball infantil, el preu just, el respecte al medi ambient, etc.
L'activitat es clou fent un tast de xocolata de comerç just i preguntant als infants per què aquesta xocolata té més bon gust.
Calendari: durant tot el curs escolar
Horari: 1 hora
Lloc on es realitza: al centre educatiu o a la Casa per la Solidaritat i la Pau Flors Sirera
Aforament per sessió: grup classe
Destinataris: Educació Primària (cicle inicial, mitjà i superior)
Objectius d'aprenentatge /competències:
- Valorar els característiques del comerç just en general i de la xocolata en particular.
- Analitzar els beneficis del comerç just, posant èmfasi en la no explotació infantil.
- Conèixer què hi ha darrera la xocolata de les grans multinacionals produïdes en països del Sud.
Contacte d'inscripció:
Persona de contacte: Rosa de Paz
Telèfon: 938752486
c/e: rdepaz@ajmanresa.cat