Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Canviant la realitat: personatges de pau

CANVIANT LA REALITAT: PERSONATGES DE PAU

Àrea/Departament: Manresa 2022

Categoria: Activitat

Preu: gratuït en funció de disponibilitat de monitoratge per a escoles de Manresa.

Descripció:

Curs orientat a conèixer personatges internacionals i locals rellevants de la història que moguts per idees pacifistes, han transformat el seu entorn personal, social i comunitari, tenint a més gran influència en d'altres persones, moviments i llocs del món. Aquestes persones han demostrat que sempre existeix una alternativa no violenta per a respondre als conflictes.

Una de les sessions s'enfocarà en personatges a nivell internacional, com Rosa Parks, Martin Luther King, Nelson Mandela, Mahatma Gandhi, Dalai Lama i Rigoberta Menchú, a part de destacar el paper d'alguns músics que han transformat la realitat mitjançant la música i també del paper d'algunes dones constructores d'una cultura de pau utilitzant l'art com a mitjà.

Una segona sessió tindrà un caire més local, destacant a catalans il·lustres que han construït la pau -Pau Casals, Vicenç Ferrer, Pere Casaldàliga -, així com personatges manresans destacant a Sant Ignasi de Loiola, Joaquim Amat-Piniella, Flors Sirera i Rosa Rius i Sardans.

Aquesta activitat es pot completar o adaptar a propostes dels Instituts contactant amb la "Casa per la Solidaritat i la Pau, Flors Sirera":

casaflorsirera@altecom.cat

Calendari: Peticions del taller a partir de l'1 d'octubre.

Lloc on es realitza: aula del centre educatiu

Aforament per sessió: grup-classe 

Destinataris: 4rt d’ESO i 1r i 2n de batxillerat. 

Objectius d'aprenentatge /competències:

  • Prendre consciència que, en tots els conflictes violents, hi ha moltes persones i grups que aposten per una resolució pacífica de les disputes.
  • Comprendre les bases de la lluita no violenta contra les injustícies a partir d’històries de vida de personatges tant internacionals com locals.
  • Valorar el què podem aportar cada persona en millorar el clima de convivència del nostre entorn


Contacte d'inscripció:

     Persona de contacte: Rosa de Paz 

     Telèfon:  938752486

     c/e: rdepaz@ajmanresa.cat

Destaquem

Notícies

Agenda

Directori

Plànol guia


Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat