Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Buits urbans

El projecte “Buits Urbans” és una iniciativa pionera que permetrà la posada a disposició de les entitats i associacions sense ànim de lucre de la ciutat solars municipals en desús perquè desenvolupin projectes socials. Aquesta iniciativa té l’objectiu d’afavorir la implicació de la societat civil en la definició, instal·lació i gestió d'aquests espais buits per retornar-los a la ciutat. 

Els quatre espais seleccionats són els solars situats al carrer Santa Teresa, núm. 4; al carrer de l’Hospital núm. 17, cantonada amb el carrer Sant Salvador; un solar del passatge situat entre el carrer Dante i l’avinguda de les Bases de Manresa -aquesta ubicació consta de dos solars dels quals només se’n podrà escollir un per ubicar-hi l’ús proposat- i el solar situat al carrer Lluís Millet, núm. 19 i carrer del Camí Vell de Santpedor, núm. 71. 


Els usos i activitats que es proposin des de les entitats i associacions hauran de ser necessàriament d’interès públic o d’utilitat social i, en cap cas, podran ser de caràcter lucratiu. Els usos admesos poden ser de caràcter social, agrícola, ambiental, educatiu, esportiu, lúdic i cultural o bé la combinació de diversos d’aquests. En els projectes podrà ser compatible al marge de l’activitat principal una activitat secundària que generi rendiment econòmic sempre i quan aquest es destini exclusivament a l’autofinançament del projecte. 

Procediment de selecció de projectes 

Podran presentar els seus projectes, tant de manera individual com de forma conjunta, les entitats manresanes públiques o privades, sense ànim de lucre, degudament constituïdes i inscrites en el Registre Municipal d’Entitats Ciutadanes. 

En cas de projectes fruit de la col·laboració entre grups o col·lectius no constituïts com a entitats jurídiques, caldrà que almenys hi participi una entitat sense ànim de lucre degudament constituïda i que aquesta sigui qui formalment presenti el projecte. 

Els projectes es seleccionaran a través d’una licitació pública oberta i tota la documentació i els anuncis relatius a la licitació estaran disponibles en un espai a la pàgina web de l’Ajuntament de Manresa i a l’Oficina de Contractació, Compres, Gestió Patrimonial i Inversions. 

Els criteris que serviran de base per a la selecció de propostes valorarà la implicació en l’entorn i rendibilitat social; l’autosuficiència en el desenvolupament de l’activitat; la sostenibilitat ambiental; i la millora de l’entorn urbà que comporti la proposta. 

El desenvolupament dels projectes seleccionats han de tenir una durada mínima d’un any i màxima de tres anys, que seran prorrogables de forma expressa anualment per un màxim de dos anys més. 

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat