Aquest web utilitza galetes (cookies) per a oferir una millor experiència de navegació. Si continua navegant pel web, considerem que accepta la seva utilització. [ Acceptar ]
La ciutat
Ajuntament
Serveis
Oficina virtual

Món educatiu


Hem inaugurat el camí del respecte!

 El Consell d’Infants i el Consell Municipal de Solidaritat, han presentat el treball realitzat entorn del valor del “respecte” i ja comptem a la ciutat amb una visita guiada per conèixer aquest projecte.

 Resultat d'imatges de imatges camí del respecte

El procés

 Aquest projecte va durar tot un curs escolar, al llarg del qual es van dur a terme dinàmiques i reflexions amb els grups participants per definir de manera senzilla, però àmplia, el valor del respecte:  un respecte que comença per la cura d’un mateix per arribar a tractar amb empatia i sensibilitat tant les altres persones com la natura. Els infants van plasmar aquest treball de forma plàstica, buscant símbols amb els que es pot identificar el respecte. 

Al final de tot el procés, cada grup classe participant va aportar la seva proposta i va ser  l’Escola d’Art l’encarregada d’unir tots els punts que tenien en comú per fer-ne els 4 dissenys definitius que, al seu torn, s’han gravat en 4 plaques que configuren l’ itinerari del Respecte a la nostra ciutat. Actualment, qualsevol grup interessat pot sol·licitar una visita guiada d’aquesta ruta a l’Oficina de Turisme.

Els infants participants.

 Han participat més de 400 alumnes de  5è i 6è de primària de les escoles l’Espill, Jeroni de Moragas, Joviat, Muntanya del drac, Renaixença, La Salle, Sant Ignasi, Oms i de Prat i Vedruna Manresa. 

Per què treballem amb les escoles?

Des de fa anys, el Consell Municipal de Solidaritat prioritza com a públic destinatari el món educatiu. L’ objectiu és aportar material didàctic i recursos aplicables al món escolar,per així contribuir a l’ educació d’ infants i joves sensibles i proactius en la millora del seu entorn.

Les escoles i instituts poden comptar amb activitats del catàleg La Pau, tu què hi dius? o amb la col·laboració per a elaborar activitats a mida dels grups d’ edat o interessos de cada centre educatiu. Les  propostes es basen en metodologia interactiva i compten amb la col·laboració de diferents ONGD de la ciutat i compten amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Les activitats es poden realitzar al mateix centre educatiu o bé a la Casa Flors Sirera.

Al document que adjuntem a la dreta podeu conèixer la tipologia d'activitats.

Destaquem

Mapa web | Avís legal | Política de privacitat | Política de cookies | Accessibilitat
© Ajuntament de Manresa - Pl. Major 1 - 08241 Manresa - +34 93 878 23 00 - ajt@ajmanresa.cat